IPJ: Buletin de presă

Tânăr căutat de autoritățile austriece, depistat de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș

La data de 9 iunie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat și identificat un tânăr de 24 de ani din Bața, față de care autoritățile austriece au emis un mandat european de arestare.

Tânărul este bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt în cadrul unei asociații infracționale sau grup criminal organizat, conform Codul penal austriac.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus reținerea acestuia pe o durată de 24 de ore, urmând să fie prezentat Curții de apel Cluj cu propunere de arestare preventivă în vederea predării către autoritățile austriece.

Bărbat cu mandat european de arestare, depistat pe raza localității Chiuza

La  data de  9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Politiei orașului Beclean, au depistat și identificat pe raza localității Chiuza, un bărbat de 32 de ani, din Gilău județul Cluj, împotriva căruia autoritățile austriece, au emis un mandat european de arestare, până la această dată bărbatul sustrăgându-se executării pedepsei.

Bărbatul a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului Curții de Apel Cluj  care a dispus reținerea acestuia pe o durată de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Cluj în vederea validării mandatului european de arestare, și predarea către autoritățile austriece.