IPJ: Buletin de presă

Cazuri de dispariție, soluționate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână, în urma unor sesizări de dispariție, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sprijiniți de polițiști de la structurile de poliție orășenești, dar și din alte județe au soluționat mai multe cazuri de dispariție.

Astfel, la data de 21 iunie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat, pe raza localității Rodna, o tânără de 15 ani, plecată în mod voluntar de acasă, din data de 18 iunie a.c.

O altă tânără, în vârstă de 14 ani, din Josenii Bârgăului, a cărei plecare voluntară de la domiciliu a fost sesizată la data de 19 iunie a.c., a fost depistată cu ajutorul colegilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș. Minora a fost internată într-un centru de minori din Timișoara, urmând a fi încredințată părinților.

La data de 20 iunie a.c., polițiștii au depistat, pe raza localității Sărățel, o femeie de 42 de ani, din Dorohoi, județul Botoșani, a cărei dispariției a fost sesizată la data de 18 iunie a.c. În urma verificărilor, a reieșit faptul că aceasta a plecat voluntar și că nu a fost victima niciunei infracțiuni.

În toate cazurile, polițiștii au dispus revocarea măsurilor căutării la nivel național, dispuse pentru găsirea persoanelor dispărute.

Ordin de protecție emis de polițiști, în urma unei intervenții la un caz de violență în familie

În seara de 18 iunie a.c., polițiștii din Beclean au intervenit pentru aplanarea unui scandal în familie, sesizat prin 112. La fața locului, s-a constatat faptul că, un bărbat de 39 de ani, din Bidiu și-ar fi agresat concubina și pe fiica lor, în timp ce se aflau într-un imobil din Beclean, unde locuiau cu chirie.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de violență în familie. Totodată, monitorizează starea conflictuală și continuă cercetările pentru tragerea la răspundere a celui vinovat de comiterea faptei.