IPJ: Buletin de presă

Bărbat reținut de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în urma accesării ilegale a unui sistem informatic

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracțiunile de furt, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, la data de 14 mai a.c., unei persoane, în timp ce se afla într-o piață din municipiul Bistrița, i-a fost sustras din geantă portmoneul în care se afla cartea de identitate, un card medical, suma de 300 lei și un card bancar împreună cu codul PIN aferent. Ulterior, contul bancar al proprietarului a fost accesat fără drept de mai multe ori, cauzându-se un prejudiciu total de 3300 lei.

În urma cercetărilor, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat la data de 23 iunie a.c., o percheziție la domiciliul unui bărbat de 48 de ani din Bistrița, bănuit de comiterea faptelor. Acesta a fost condus la audieri, iar ulterior a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore. În prezent se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

Polițiștii vă recomandă să memorați codul PIN al cardului bancar și să nu-l păstrați notat în același loc cu cardul. Dacă constatați că acesta vă lipsește, luați legătura cu banca emitentă și solicitați blocarea acestuia.

Depistat de polițiști având asupra sa o substanță susceptibilă a avea efect psihotrop

La data de  23 iunie a.c., polițiștii din cadrul  Poliției Municipiului Bistrița, Biroul de Ordine Publică, au interceptat și legitimat un tânăr de 29 de ani din Bistrița, care manifesta un comportament nefiresc.

În urma efectuării controlului  corporal, asupra acestuia a fost găsit un pliculeț care conținea o substanță de culoare albă, susceptibilă a avea efect psihotrop.

Aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, existând indicii cu privire la săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri pentru consum propriu, fără drept. Dosarul penal întocmit a fost înaintat structurii competente.

Depistat cu alcoolemie în timp ce conducea un autoturism

La data de  24 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița, au oprit pentru control un autoturism pe Drumul Național 17 pe raza cartierului Unirea.

A fost identificat șoferul autoturismului, un tânăr de 22 ani, din Unirea.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la spital, unde i-au fost  recoltate doua mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroul Rutier, fiind întocmit un dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ordin de protecție provizoriu, emis împotriva unui bărbat din Spermezeu

La data de 23 iunie a.c., o femeie de 36 ani, din Spermezeu, a sesizat polițiștii, cu privire la faptul că soțul ei un bărbat de 42 ani, este agresiv și sparge obiecte din locuință.

La locul evenimentului, polițiștii au intervenit pentru aplanarea conflictului și totodată  au constatat faptul că bărbatul, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a devenit agresiv și totodată ar fi adresat amenințări la adresa soției sale.

În urma completării formularului de evaluare a riscului împreună cu femeia de 36 de ani, a rezultat existența unui risc iminent, fapt pentru care a fost emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.

În cauză, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, întocmit de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș

În seara de 23 iunie a.c., în jurul orei 21.30, în cadrul acțiunilor de monitorizare desfășurate, un echipaj din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș a efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism cate circula pe Drumul Județean 171, prin localitatea Borleasa.

Conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. A fost urmărit, iar autoturismul a fost depistat în apropierea unui imobil din Târlișua. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autovehiculul aparține unui tânăr de 26 de ani, din Târlișua, pe care l-ar fi condus, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru  săvârşirea  infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș.