IPJ: Buletin de presă

REȚINUT PENTRU ÎNȘELĂCIUNI

Un bărbat din Arad a fost prins și reținut pentru 24 de ore, de polițiștii din Bistrița-Năsăud. Este bănuit de comiterea unor înșelăciuni în mai multe județe.

La data de 9 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire comiterea infracțiunii de înșelăciune, în dauna unei societăți comerciale cu punct de lucru în Bistrița.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 25 aprilie-6 mai a.c., sub pretextul unei colaborări comerciale și folosind calități mincinoase, un bărbat ar fi indus-o în eroare pe angajata unui magazin din Bistrița. Bărbatul s-ar fi prezentat drept directorul general al societății în cauză și i-ar fi solicitat femeii să predea diverse sume de bani. În total, acesta ar fi obținut în mod ilegal suma de 18.022 lei, bani care proveneau din încasări.

În urma investigațiilor întreprinse s-a reușit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptelor. Este vorba despre un bărbat de 46 ani, din județul Bacău și care, fără forme legale, locuiește în municipiul Arad. De asemenea, a fost identificat și un tânăr de 18 ani, bănuit că ar fi participat la comiterea infracțiunilor. Până la această dată, polițiștii au reușit documentarea a 7 cazuri de înșelăciune cu același mod de operare, comise în mai multe județe.

La data de 6 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din Bistrița-Năsăud și Arad, sub coordonarea directă, în teren, a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, au efectuat 2 percheziții domiciliare la locuințele persoanelor în cauză. Cu această ocazie, au fost descoperite și ridicate înscrisuri relevante pentru cauză.

Bărbatul de 46 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Suntem la datorie 24 de ore din 24 

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii Biroului Rutier au depistat-o în trafic, pe o tânără de 21 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Bistrița.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânăra în cauză are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat. A fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. 

Dosar penal pentru nerespectare regimului armelor și munițiilor 

La data de 4 iunie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări într-un dosar penal de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 342 din Codul Penal.

În fapt, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 42 de ani, din Năsăud nu a depus arma neletală deținută, cu destinația autoapărare, la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de armă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Sancțiuni aplicate operatorilor jocurilor de noroc 

La data de 6 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Sisteme de Securitate, împreună cu polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița și Secției 3 Poliție Rurală Lechința au acționat pentru verificarea modului de asigurare a valorilor deținute și manipulate de către operatorii jocurilor de noroc.

Astfel, au fost efectuate verificări la sălile de exploatare a jocurilor de noroc și cazinouri de pe raza de competență a secțiilor 1 și 3. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea 333/2003 rep. și H.G. 301/2012HHGHG în valoare totală de 5.900 lei.

Polițiștii din Năsăud au luat toate măsurile necesare pentru ca”Zilele Orașului Năsăud – Ediția XVIII” să se desfășoare în siguranță. Nu au fost înregistrate evenimente nedorite

Astfel, la data de 6 iunie a.c., în intervalul orar 07.00-22.00, structurile operative din cadrul Poliției Orașului Năsăud, sprijinite de polițiștii secțiilor 4,6 și 7, dar și de cei de la Acțiuni Speciale și jandarmi, au desfășurat activități specifice în zona în care au avut loc manifestările.

De asemenea, polițiștii de la Rutieră au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizare traficului în zona de desfășurare, dar și pe principalele căi de acces. Activitățile polițiștilor continuă și în cursul zilei de astăzi.