IPJ: Buletin de presă

UPDATE: cei trei tineri bănuiți de tâlhărie și lipsire de libertate rămân în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pentru următoarele 30 de zile

Ieri, 8 iulie a.c., cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 19-25 de ani, au fost prezentați judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Propunerea a fost admisă, fiind astfel dispusă arestarea preventivă a acestora.

Cercetările continuă de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă o soluție legală prin unitatea de parchet.

mai multe informații aici: https://bn.politiaromana.ro/ro/comunicate/stire-de-presa

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru tâlhărie

La data de 8 iulie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de tâlhărie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița au identificat un bărbat de 31 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea faptei.

Acesta a fost depistat și reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, va fi prezentat Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în seara de 12 februarie a.c., în timp ce se afla în scara unui imobil din municipiul Bistrița, bărbatul de 31 de ani ar fi agresat o femeie și i-ar fi  sustras telefonul mobil.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud este abilitat să comunice următoarele:

La data de 8 iulie a.c., în urma probatoriului administrat, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a unui bărbat de 40 de ani, din Dumitra, bănuit de comiterea infracțiunii de ultraj.

În urma audierilor efectuate ieri, 8 iulie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus reținerea pentru 24 de ore a acestuia, fiind cercetat pentru ultraj sub forma amenințării și exercitării de acte de violență.

Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în noaptea de 7/8 iulie a.c., cel în cauză ar fi fost oprit în trafic, pentru control, de către un echipaj, format dintr-un polițist și un jandarm, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza Secției 1 Poliție Rurală Bistrița. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism care circula pe raza localității Satu-Nou, a fost legitimat și testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În momentul în care i s-ar fi adus la cunoștință măsurile legale ce urmează să fie dispuse, respectiv suspendarea dreptului de a conduce, aceasta ar fi devenit recalcitrant și a părăsit autoturismul. A fost urmărit și oprit de oamenii legii în apropierea locuinței, unde, inițial, a fost de acord să fie condus la sediul Poliției însă, în scurt timp, a devenit din nou agresiv. A fost imobilizat pentru a fi condus la sediul Poliției, iar pe parcursul intervenției, jandarmul a suferit leziuni care necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița care efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, iar la finalizarea acestora vor fi dispuse măsurile legale.