IPJ: Buletin de presă

ATENȚIE! Deţinerea de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita legală este infracțiune!

La data de 8 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita legală.

La aceeași dată, pe DN 17, între localitățile Șintereag și Beclean a avut loc un accident rutier ușor, iar din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că un bărbat de 79 de ani, din Zagra, nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers spre stânga și a fost acroșat de o autoutilitară. Aceasta era condusă de un tânăr de 20 de ani, din Nimigea de Jos și era angajată regulamentar în depășirea autoturismului. În urma accidentului, un bărbat de 63 de ani, din Zagra, pasager în autoturism, a fost rănit ușor. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

La fața locului, polițiștii au descoperit în autoturismul implicat în accident cantitatea de 113,5 litri de lichid incolor, cu miros specific de alcool, ambalat în recipiente din plastic, despre care s-a stabilit faptul că aparține bărbatului de 63 de ani, pasager în autoturism. Întreaga cantitate a fost indisponibilizată de polițiști, iar cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis pentru deţinerea de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

La data de 7 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări cu privire la faptul că un bărbat de 71 de ani, din Parva, nu ar fi depus la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de armă, arma neletală cu destinația tir sportiv.

S-a întocmit dosar penal, iar polițiștii efectuează cercetări pentru infracțiunea de  nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

TRAFIC RUTIER ÎN SIGURANȚĂ

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au fost la datorie și au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, în tot județul.

În vederea asigurării unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în perioada 7-9 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, în perioada menționată, ca urmare a neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 357 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G.195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 94.000 de lei. Totodată, ca urmare a celor constatate, au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate pe raza județului, polițiștii au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier, dintre care exemplificăm: 

La data de 9 iunie a.c., în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe un bărbat de 43 ani, din Bistrița. Fiind oprit pentru control, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de aproape 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.