IPJ: Buletin de presă

Infracțiuni la regimul rutier constatate în flagrant delict de către polițiștii bistrițeni

La data de 31 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit în trafic un autoturism condus de o tânără de 20 ani din Orosfaia, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 172D prin Dorolea.

În urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că șoferița nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, a reieșit faptul că un tânăr de 20 ani, din Livezile, i-ar fi încredințat acesteia autoturismul pentru a-l conduce, deși ar fi știut că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală privind infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea vehiculului unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere.

***

La aceeași dată, un tânăr de 29 ani din Bistrița, a fost oprit pe Drumul Național 17 în localitatea Viile Cristurului de către polițiștii Serviciului Rutier.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciul Rutier, în cadrul unui dosar penal întocmit privind infracțiunea de conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.

***

La data de 31 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați de un tânăr de 24 de ani din Bistrița Bârgăului cu privire la faptul că a fost implicat într-un accident rutier soldat cu  pagube materiale pe Drumul Județean 172D în localitatea Bistrița Bârgăului.

Polițiștii au identificat cei doi conducători implicați, ulterior fiind testați cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost de 0.47 mg/L alcool pur în aerul expirat în cazul șoferului de 24 de ani și negativ în cazul celuilalt șofer implicat.

Tânărul  a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii desfășoară cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de  conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

În data de 1 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeroz-Băi au depistat în flagrant delict un șofer de 45 de ani din Sângeorz-Băi, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere.

Totodată, polițiștii au testat cu aparatul alcooltest bărbatul, rezultând valoarea de 0.79 mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge la spital pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Sângeorz-Băi sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

***

La data de 2 august a.c., în localitatea Rusu Bîrgăului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani din Ciosa.

În urma verificărilor polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În vederea documentării faptei, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal.

Accident rutier în urma căruia un tânăr a decedat

În această dimineață, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit la un accident rutier pe Drumul Național 17D între localitățile Sângeorz-Băi și Ilva Mică.

Un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac pe malul râului Someș.

În urma impactului a rezultat decesul unui tânăr de 21 de ani din Sângeorz-Băi, șoferul autoturismului.

Polițiștii desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând să stabilească cauzele și modalitatea producerii evenimentului rutier.