IPJ: Buletin de presă

Bănuit de furt, identificat de polițiștii de la Investigații Criminale Bistrița

În urma unor investigațiilor efectuate într-un dosar penal de furt, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 41 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, din cercetările efectuate a reieșit faptul că, la data de 19 august a.c., acesta ar fi sustras de pe o bancă dintr-un parc din Bistrița un rucsac în care se aflau un telefon mobil și obiecte de îmbrăcăminte ce aparțineau unei femei din Bistrița. Valoarea prejudiciului a fost estimată ca fiind 1800 de lei.

Cercetările continuă de către Poliția Municipiului Bistrița în vederea documentării cauzei și recuperării prejudiciului.

Reținut pentru 24 de ore de polițiștii Secției 5, cercetat pentru infracțiuni rutiere

În această dimineață, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 31 de ani, din Dobric, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Bărbatul a fost depistat aseară, în jurul orei 23.00, la scurt timp după ce ar fi fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale, pe Drumul Județean 171, în localitatea Dobric. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 1,36 mg/l în aerul expirat și i-au fost recoltate probe în vederea determinării alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea nu este înmatriculat. De asemenea, acesta a părăsit locuința, deși se afla în carantină la domiciliu și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5000 de lei.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit, de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală petru-Rareș.

UPDATE:

La data de 23 august a.c., bărbatul de 30 de ani, din Rebrișoara implicat în accidentul produs la data de 21 august a.c., în localitatea Coșbuc a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud continuă cercetările pentru conducere cu alcoolemie și ucidere din culpă în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și tragerii la răspundere a persoanei vinovate.