IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru verificarea transportului, pe drumurile naționale 17 și 15

Ieri, 6 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor la nivelul județului Bistrița-Năsăud.

Astfel, au fost efectuate controale pe drumurile naționale 17 și 15, fiind oprite în trafic și verificate mai multe mijloace de transport.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.090 lei, dintre care 9 pentru nerespectarea OUG 195/2002, 1 pentru nerespectarea Legii 171/2010 și una pentru nerespectarea OUG 28/1999. Ca măsură complementară, a fost dispusă ridicarea în vederea confiscării a 9,075 mc material lemnos, în valoare de 1.206 de lei. Totodată, au fost ridicate în vederea suspendării 8 permise de conducere.

Acțiuni punctuale, desfășurate de polițiștii din Sângeorz-Băi, Năsăud și Beclean

Ieri, polițiștii din cadrul polițiilor orășenești Sângeorz-Băi, Năsăud și Beclean au continuat acțiunile punctuale, desfășurate pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, pe raza județului. Totodată, acțiunile polițiștilor au urmărit prevenirea accidentelor rutiere, precum și conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Astfel, polițiștii din Beclean au verificat 11 societăți comerciale, au oprit pentru control 26 de autovehicule și au verificat 38 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării/carantinării, iar pentru neregulile constatate au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 la regimul rutier și una pentru nerespectarea Legii 55/2020.

În Năsăud, polițiștii împreună cu jandarmii au legitimat 25 de persoane, au verificat 5 operatori economici și au efectuat controale în trafic, fiind verificate 24 de autovehicule. Pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 1885 lei și a fost ridicat în vederea suspendării un permis de conducere.

Pentru prevenirea infectărilor cu Sars-Cov-2, polițiștii și jandarmii din Sângeorz-Băi au verificat aproape 100 de persoane aflate în izolare sau carantină și 15 operatori economici, nefiind constatate abateri.

Sancțiuni în urma controalelor pentru prevenirea răspândirii infecției cu Sars-Cov-2

Ieri, 6 septembrie, în urma controalelor efectuate, Poliția Locală Bistrița a constatat faptul că un bărbat de 28 de ani, din Viile Tecii, plasat în izolare în municipiul Bistrița nu a fost găsit la adresa stabilită.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cadrul căruia efectuează cercetări.

***

În seara de 6 septembrie a.c., în urma controalelor efectuate, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au sancționat contravențional un tânăr de 26 de ani, din Căianu Mic care nu se afla la adresa de domiciliu.

Față de tânăr a fost dispusă carantina la domiciliu, însă acesta nu ar fi respectat măsura impusă și a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, cuantumul acesteia fiind de 1000 de lei.

OPRITĂ LA TIMP DE POLIȚIȘTI! Conducătoare auto depistată cu 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie în cadrul căruia efectuează cercetări.

În fapt, în după-masa de ieri, 6 septembrie, în cadrul acțiunilor preventive efectuate în trafic, polițiștii din Beclean au oprit pentru control, pe Drumul Național 17D, între localitătile Chiuza și Piatra, un autoturism la volanul căruia se afla o femeie.

A fost identificată ca fiind în vârstă de 34 de ani, din Chiuza, iar în urma verificărilor efectuate, a reișit faptul că se află sub influența alcoolului. Valoare indicată de aparatul etilotest a fost de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea detrminării alcoolemiei.

Cercetările în cauză continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută la articolul 336 din Codul Penal.