IPJ: Buletin de presă

CONTINUĂ ACȚIUNILE PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

Link video: https://www.youtube.com/watch?v=FoHE4dzB-TQ

În perioada 6 – 12 septembrie 2021, la nivel național, polițiștii rutieri acționează în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Ieri, 9 septembrie, au fost instituite filtre pentru verificarea legalității transportului rutier de marfă și persoane. Acțiunile au vizat, totodată, verificarea modului în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Astfel, au fost verificate 97 de autovehicule, fiind aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9280 de lei și au fost ridicate în vederea suspendării 5 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

ACȚIUNI PE LINIE ECONOMICĂ, ÎN ORAȘUL NĂSĂUD

Tot ieri, în orașul Năsăud, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Oraș Năsăud, Serviciului de Ordine Publică, Serviciul Rutier și din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Bistrița, au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor.

În acest sens, au fost instituite filtre pe raza orașului Năsăud , în piața agroalimentară,  pe Drumul Național 17 D, dar și în punctele feroviare Bistrița și Năsăud, fiind verificate 15 mijloace de transport marfă și 8 persoane juridice.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4545 lei, dintre care 10 pentru nerespectarea OUG 195/2002, 1 pentru nerespectarea OUG 28/1999 și 2 pentru nerespectarea Legii 252/2003. De asemenea,  a fost confiscată suma de 205 lei.