IPJ: Buletin de presă

Respectați restricțiile și măsurile de protecție impuse în vederea limitării răspândirii Covid-19!

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu polițiști locali și jandarmi au continuat acțiunile pentru prevenirea răspândirii virului Sars-Cov-2.

În acest sens, au fost verificate aproape 500 de persoane față de care a fost dispusă măsura carantinării sau izolării la domiciliu. În urma controalelor efectuate, polițiștii locali din Bistrița au constatat faptul că un bărbat de 40 de ani și o femeie de 32 de ani, ambii din Bistrița nu respectă măsura carantinării. Cei doi nu au fost găsiți la adresa de domiciliu, fiind sancționați contravențional conform Legii 55/2020, sancțiunile fiind în cuantum de 2000 de lei.

Tot ieri, în orașul Beclean, în intervalul 15.00-18.00, polițiștii au acționat pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii pandemiei de COVID-19, fiind verificate 10 societăți comerciale, 17 mijloace de transport, 41 de persoane aflate în carantină și legitimate 15 persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 cu avertisment, pentru nerespectarea Legii 55/2020. Celelalte au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier.

În perioada următoare, polițiștii, împreună cu jandarmii, polițiști locali și alți reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, intensifică activitățile de informare a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă măsurile de protecție și restricțiile impuse.

Acțiuni pe linie economică, în municipiul Bistrița

La data de 13 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier și din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Bistrița au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor.

În acest sens, au fost efectuate controale și verificări de specialitate în piețe agroalimentare, complexe comerciale, dar și în stația CRF din municipiul Bistrița, fiind verificate 3 societăți comerciale care desfășoară activități în acest domeniu. Totodată, s-a acționat pe linie rutieră, fiind controlate 8 mijloace de transport marfă, pe Drumul Naționat 17.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1935 de lei, dintre care una pentru nerespectarea OUG 28/1999 în valoare de 1500 de lei, celelalte fiind aplicate pentru nereguli pe linie rutieră. De asemenea, a fost confiscată suma de 231 lei.

Infracțiuni la regimul rutier constatate în flagrant delict de către polițiști

În seara de 13 septembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat un conducător auto aflat sub influența alcoolului.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din Gledin, a fost depistat pe Drumul Județean 154 C, în localiatea Sebiș, la volanul unui autoturism. În urma testării cu aparatul etilotest  a rezultat o valoare de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilrii cu exactitiate a alcoolemiei.

Verificările polițiștilor au stabilit totodată faptul că autoturismul condus de bărbat este radiat din circulație.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal urmând documentarea infracțiunilor de conducerea unui vehicu sub influența alcoolului sau altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.