IPJ: Buletin de presă

Bărbat reținut de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au luat măsura reținerii față de un bărbat de 49 de ani din Budacu de Jos.

La finalul lunii august a.c., pe raza localității Monariu a fost sesizat furtul unei biciclete.

(link: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-13-septembrie-2021). În urma investigaților desfășurate de polițiști a fost identificat bărbatul bănuit de comiterea furtului, un bărbat de 49 de ani din Budacu de Jos. Ulterior a fost stabilit faptul că bărbatul mai este autorul unui furt comis pe raza localității Budacu de Jos, de unde ar fi sustras o sumă de bani.

În urma probatoriului administrat în cele două cauze penale, a fost luată măsura reținerii bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În continuare, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de luare a unei măsurii preventive.

Depistați că nu respectă carantina, au fost sancționați de polițiști

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au desfășurat o acțiune de verificare a persoanelor aflate în izolare sau carantină, pe raza comunei Lechința.

În Chiraleș, polițiștii au constatat că un bărbat de 42 de ani nu se află la adresa stabilită pentru carantină. Fiind ulterior depistat, față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 1000 de lei.

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Compartimentului Ordine Publică din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat pe raza orașului, un bărbat de 64 de ani din Măgura Ilvei care nu respecta măsura de carantină la domiciliu.

În urma verificărilor întreprinse s-a stabilit faptul că față de bărbat a fost dispusă măsura de carantinare la domiciliul din Măgura Ilvei, măsură pe care acesta însă nu a respectat-o, părăsind domiciliul.

Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 55/2020 cu sancțiune în valoare de 2000 de lei.

Polițiștii au înștiințat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare, conform competenței.

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiștii din Beclean

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza orașului, o femeie a fost agresată de un bărbat.

Au fost identificate persoanele implicate, respectiv un bărbat de 34 de ani din Beclean care și-ar fi agresat fizic și verbal fosta concubină, o tânără de 23 de ani din aceeași localitate.

În urma evaluării situației de risc, s-a constatat că este oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare.