IPJ: Buletin de presă

Bărbat bănuit de comiterea unui furt calificat identificat de polițiștii năsăudeni. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate          

La data de 16 februarie a.c., un bărbat, de 74 ani, din Năsăud a sesizat Poliția despre faptul că în timp ce era doar soția sa acasă, au venit persoane necunoscute care s-au recomandat a fi coșari și care i-ar fi sustras suma de 1200 lei din buzunarul unei haine aflată într-una dintre încăperile locuinței.

Astfel, polițiștii năsăudeni au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, iar în cadrul cercetărilor, ieri, 19 martie a.c., au identificat un bărbat, de 33 ani, din Ormeniș, județul Brașov, bănuit de comiterea faptei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate de polițiști, iar suma de bani reclamată ca fiind sustrasă a fost predată persoanei păgubite.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru furt calificat, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni de furt, polițiștii vă recomandă:

Nu primiți în casă cerșetori, negustori ambulanți sau orice alte persoane necunoscute care își atribuie diferite calități!

Nu aveți încredere în comis-voiajorii care încearcă să vă vândă diverse produse, aceștia vă pot distrage atenția cu scopul de a fura!

Daca aveți suspiciuni în legătură cu o persoană, anunțați imediat poliția și alertați vecinii!

Nu țineți în casă sume mari de bani sau bunuri de mare valoare!

În cazul în care sunteți victima sau martorul unei infracțiuni de furt, sesizați de îndată Poliția, prin apelarea numărului unic de urgență 112!

Accidente rutiere. Conduceți preventiv și respectați normele rutiere!

La data de 19 martie a.c., un bărbat, de 72 ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Tureac, a acroșat și accidentat o minoră de 14 ani, care se deplasa pe marginea drumului pe partea dreaptă a sensului de mers.

În urma accidentului a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Bărbatul de 72 ani și-a continuat deplasarea, fiind identificat ulterior pe raza localității Livezile. Șoferului i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, pentru a se stabili dacă a consumat alcool.

În cauză, polițiștii Serviciului Rutier efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului producerii accidentului.

Conform art. 338 din Codul Penal, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia constituie infracţiune.

(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

***

La data de 19 martie a.c., un bărbat, de 45 ani, din județul Maramureș, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 151, pe raza localității Blăjenii de Sus, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un copac din afara părții carosabile.

În urma accidentului a rezultat rănirea șoferului, care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii rutieri din Beclean au înregistrat dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

***

La data de 19 martie a.c., un tânăr, de 18 ani, din Negrilești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 170, prin localitate, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul autoturismului, a intrat într-un șanț din afara părții carosabile, fiind ulterior proiectat într-un stâlp de electricitate.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea unui tânăr, de 17 ani, pasager în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii rutieri din Beclean efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

ATENȚIE! – Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani

La data de 19 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un tânăr, de 17 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Viile Tecii, fără să dețină permis de conducere.

De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A fost înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Compartimentul Relații Publice