IPJ: Buletin de presă

Zilnic, pe urmele celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier

La data de 18 iunie a.c., polițiștii din Beclean l-au depistat și oprit în trafic, înainte să producă vreo tragedie, pe un bărbat de 50 de ani, din Bistrița, a care conducea un autoturism pe DN 17, între localitățile Beclean-Șintereag.

Bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar la testarea cu etilotestul, valoarea indicată de aparat a fost 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt efectuate în acest caz de către polițiștii de la Rutieră din Beclean, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 19 iunie a.c., pe DN 17, în Prundu Bârgăului, polițiștii Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 50 de ani, din localitate, care conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

****

La data de 18 iunie, pe DN 17, prin localitatea Tureac, polițiștii Secției 2 poliție Rurală Prundu Bârgăului l-au depistat în trafic pe un tânăr de 19 ani, din comuna Bistrița Bârgăului, care conducea un autoturism.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Atunci când totuși pui în pericol siguranța traficului rutier

La data de 18 iunie a.c., polițiștii Postului Poliție Lechința l-au depistat pe un tânăr de  20 ani, din comuna Band, județul Mureș, împotriva căruia Judecătoria Mureș a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii în data de 14 iunie a.c.

Tânărul a fost condamnat la 2 ani și 3 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale.

Rodna: bărbat bănuit de comiterea unui furt, prins de polițiști 

La data de 18 iunie a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au identificat un bărbat de 57 de ani pe care îl bănuiesc de comiterea unui furt.

Cercetările au fost demarate ca urmare a unei sesizări făcute de un tânăr de 24 de ani, din Rodna. Acesta a anunțat faptul că, în perioada 7-10 iunie a.c., unei femei din localitate i-a fost spartă locuința din câmp și din interior i-au fost sustrase bunuri în valoare de 800 de lei.

Tot în cadrul cercetărilor, polițiștii au recuperat bunurile și le-au restituit păgubitei. De asemenea, au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de furt.