IPJ: Buletin de presă

Doi tineri depistați de polițiști, vizați de comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere

La data de 20 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 335 din Cod Penal, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Vizați de comiterea faptei sunt doi tineri de 15 și 20 de ani, ambii din Bistrița. Polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control, pe o stradă din Bistrița, un autoturism care era condus de minor. În autoturism se afla și proprietarul, respectiv tânărul de 20 de ani care i-ar fi încredințat autoturismul pentru a-l conduce, deși ar fi știut că nu are dreptul să conducă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier.

Acțiuni pentru prevenirea delictelor silvice

La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat pe raza localității Sărățel, în locul denumit ” Sub Coastă”, două persoane care tăiau fără drept arbori. Au fost identificați ca fiind un bărbat de 36 de ani și un minor de 16 ani, ambii din Sărata.

Materialul lemnos rezultat în urma tăierii a fost ridicat în vederea confiscării, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 470 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăierea fără drept de arbori, iar cercetările continuă de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean.

***

În aceeași zi, pe Drumul Județean 171, în localitatea Căianu Mic, a fost depistată în trafic și oprită o autoutilitară la volanul căreia a fost identificat un bărbat de 37 de ani.

În urma verificărilor, polițiștii au constat că transportă material lemnos pentru care nu deține documente legale de proveniență. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legi 171/2010, cuantumul sancțiunii fiind de 1000 de lei. Totodată, materialul lemnos, în valoare de aproximativ 570 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant, de polițiștii din Bistrița-Năsăud

În după-masa de 20 noiembrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din Viile Teci, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, pe Drumul European 578.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul avea aplicate plăcuțele cu numere de înmatriculare false. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

***

În seara de 20 noiembrie a.c., pe Drumul Județean 154C, în localitatea Sebiș, polițiștii au oprit pentru control un autoturism care era condus de un tânăr de 18 ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au întocmit dosar penal și continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis.

***

În după-masa de 20 noiembrie a.c., pe Drumul Județean 172H, în localitatea Corvinești, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din localitate.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,45 mg/l alcool în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.