Buletin de presă IPJ

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiștii Biroului de Ordine Publică

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați despre producerea unei agresiuni pe raza municipiului.

Un bărbat de 65 de ani din Bistrița a adus la cunoștința polițiștilor faptul ca în timp ce se afla la domiciliu, fosta concubină, o femeie de 52 de ani din Bistrița, ar fi pătruns fără drept în locuința sa unde l-ar fi agresat fizic.

Polițiștii au întocmit un formular de evaluare a riscului, constatând oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva femeii. Totodată, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, urmând documentarea faptelor.

Șofer depistat sub influența băuturilor alcoolice la Posmuș

La data de 24 noiembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Șieu.

În jurul orei 20:00, pe Drumul Județean 173 din Posmuș, polițiștii au oprit pentru control un autoturism. A fost identificat șoferul acestuia, un bărbat de 44 de ani din localitate.

Polițiștii au dispus testarea cu aparatul etilotest a conducătorului autoturismului, rezultând o valoare de 0.81 mg/L alcool pur în aerul expirat. În consecință, bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în vederea documentării infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.