IPJ: Buletin de presă

Dosar penal pentru evaziune fiscală, întocmit de polițiștii de investigarea criminalității economice, în urma unor controale

La data de 2 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 47 de ani, din Rodna, administrator al unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Rodna și obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că, începând cu luna martie și până prezent, ar fi achiziționat produse specifice de balastieră de la diferite persoane juridice cu obiect de activitate în domeniu, pe care ulterior le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice fără a emite documente privind vânzarea bunurilor. Totodată, veniturile astfel obținute nu ar fi fost înregistrate în evidențele contabile ale societății și nici declarate organelor fiscale, în scopul prejudicierii bugetului consolidat al statului.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârşirii infracțiunii de evaziune fiscală. 

Aflat sub influența alcoolului, a fost implicat într-un accident rutier și s-a ales cu dosar penal

În după-masa de ieri, 2 decembrie, pe raza localității Viișoara a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Din verificările efectuate la fața locului a reieșit faptul că un autoturism înmatriculat în județul Alba și condus de un bărbat de 49 de ani, din Bistrița, a acroșat un alt autoturism care staționa pe partea dreaptă a sensului lui de deplasare.

Accidentul s-a soldat cu pagube materiale, însă bărbatul de 49 de ani nu a oprit la fața locului, și-a continuat deplasarea, fiind depistatat în scurt timp, pe o stradă din apropiere.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat și condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor s-a constatat faptul că autoturismul pe care acesta îl conducea are înmatricularea suspendată de drept și nu a putut prezenta polița de tip RCA valabilă pentru autoturismul în cauză. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002 și Legii 132/2017.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Dosar penal pentru distrugere și amenințare, întocmit de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului

În după-masa de ieri, 2 decembrie, un echipaj din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului a intervenit la un eveniment sesizat de către o femeie de 77 de ani, din Livezile. Femeia a sesizat faptul că nepotul ei, aflat sub influența acoolului, a distrus luneta autoturismului ei, parcat în apropierea locuinței și o amenință.

La fața locului, a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din Livezile, iar în urma verificărilor efectuate, a fost emis un ordin de protecție împotriva acestuia.

Cercetările în acest caz sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și amenințare.

Depistat de polițiștii din Beclean la volanul unui autoturism, deși consumase substanțe psihoactive

La data de 2 decembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat și oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Național 17, prin localitatea Coldău.

La volan a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din Agrișu de Sus, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței metamfetamină. Acesta a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind negativ.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recolatate probe biologice, iar cercetările continuă sub aspectul savârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.