IPJ: Buletin de presă

Tânăr din Giurgiu bănuit de furtul în scop de folosință al unui autoturism

La data de 24 iunie a.c., poliţiştii bistrițeni au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din județul Giurgiu, despre faptul că în seara zilei de 23 iunie a.c. un tânăr, în vârstă de 26 de ani, tot din  județul Giurgiu, i-ar fi sustras autoturismul ce se afla parcat, cu cheile în contact, în curtea unui imobil situat pe raza municipiului Bistriţa.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul suspectat de sustragerea autoturismului, rudă cu persoana vătămată, profitând de lipsa pentru o perioadă scurtă de timp a proprietarului, ar fi sustras autoturismul cu scopul de a-l folosi pe nedrept şi l-ar fi condus pe o stradă din municipiu, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Acesta a pierdut controlul volanului, intrând în coliziune cu un autovehicul care era condus regulamentar, ulterior ajungând în şanţul din partea stângă a drumului, din accident rezultând doar pagube materiale.

Până la sosirea echipajelor de poliţie,  tânărul din Giurgiu a părăsit locul accidentului.

Cercetările continuă de către polițiștii Serviciul de Investigații Criminale, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” și ,,furt în scop de folosință”.

Ordine de protecție provizorii emise sau încălcate

La data de 23 iunie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr, de 27 de ani, din comuna Livezile, aflându-se la domiciliu, pe fondul consumului de alcool și-ar fi agresat fizic soția, o tânără, în vârstă de 24 de ani, provocându-i acesteia leziuni traumatice vizibile.

Ulterior, tânărul ar fi spart geamul de la ușa de acces într-o locuință situată pe raza localității Dumbrăvița, a cărui proprietar este un bărbat, de 66 de ani.

Față de acesta a fost emis ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,violență în familie” și ,,distrugere”.

***

La data de 21 iunie a.c., o bistrițeancă, de 58 ani, a sesizat Poliția reclamând faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din municipiu împreună cu o femeie, în vârstă de 64 de ani, ar fi fost agresate fizic de către un bărbat, de 62 ani, din Bistrița, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, bistrițeanul le-ar fi amenințat pe cele două femei cu moartea, provocându-le astfel celor două o stare de temere.

Întrucât împotriva bărbatului a fost emis de Judecătoria Bistrița un ordin de protecție la data de 10 mai a.c., s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ,,lovire sau alte violențe”, ,,amenințare” și ,,nerespectarea hotărârii judecătorești”.

În cursul aceleiași zile, în urma cercetărilor efectuate, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmării penale faţă de bistrițean, pentru săvârşirea infracţiunilor mai sus-amintite, fiind dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.                                                                                                                        

 Cercetați pentru abateri la regimul rutier

La data de 23 iunie a.c., un tânăr, de 23 de ani, din Dobric, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism în orașul Beclean, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând fiind pozitiv, acestuia fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere suspendat.

Cercetările continuă de către Poliția oraș Beclean, fiind întocmit dosar penal pentru ,,conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice” și ,,conducerea unui autoturism fără permis de conducere”.

***

La data de 23 iunie a.c., pe DN 17D, în localitatea Nepos, a fost depistat în trafic un bărbat, de 32 ani, din Năsăud, care conducea un autoturism cu numărul de înmatriculare provizoriu expirat din data de 20 mai 2019. În cauză cercetările continuă de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

***

La data de 22 iunie a.c., un tânăr, de 22 ani, din comuna Nimigea, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 17D, pe raza localității Ilva Mică, având dreptul de a conduce suspendat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

***

În seara zilei de 21 iunie a.c., polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe o stradă din municipiu.

În momentul legitimării, acesta a prezentat un permis de conducere provizoriu, emis de autoritățile din Marea Britanie, care nu este valabil pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile publice din România.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice”.

***

La data de 21 iunie a.c., un bărbat, de 64 de ani, din Figa, a fost depistat în timp ce conducea un moped neînregistrat pe DJ 172, între localitățile Beclean și Figa, fără a poseda permis de conducere.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

***

În cursul zilei de 21 iunie a.c.,  un tânăr, de 27 de ani, din comuna Zagra, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, pe direcția de mers Piatra spre Salva, având permisul de conducere reținut.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea  infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

***

La data de 21 iunie a.c., un năsăudean, de 28 ani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 17C, în Năsăud, aflându-se sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orășenesc Năsăud, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de polițiști din cadrul Poliției Oraș Năsăud, fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Astfel, la nivel județean, ca urmare a acțiunilor desfășurate în acest sfârșit de săptămână și a abaterilor la regimul rutier constatate, au fost reținute 46 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor prevăzute de codul vamal și fiscal precum și a activităților ilicite de comerț

La data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat în baza Planului de acțiune denumit ,,Accizabile”, având ca obiect prevenirea şi combaterea faptelor prevăzute de Codul Vamal și  Codul Fiscal, precum și a activităților ilicite de comerț în cadrul operatorilor economici de pe raza județului Bistrița-Năsăud.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.000 de lei,  prevăzute de Legea cu nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.