IPJ: Buletin de presă

Prejudiciul unui furt a fost recuperat integral de polițiștii Biroului de investigații Criminale, la scurt timp după comiterea faptei

Ieri, 12 ianuarie, în urma investigațiilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale cu privire la comiterea unui furt, a fost identificat un bărbat de 57 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea faptei.

Furtul a fost sesizat în aceeași zi, de o femeie căreia i-au fost sustrase din taximetrul pe care îl conducea, o borsetă cu mai multe documente personale și suma de 2.500 de lei.

Polițiștii l-au depistat pe bărbatul de 57 de ani care fusese transportat cu taxi-ul în aceeași zi, iar în posesia lui au fost descoperite documentele și banii sustrași. Bunurile au fost recuperate în totalitate și restituite păgubitei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, prevăzută la art. 228 din Codul Penal, de către Biroul de Investigații Criminale al Poliţiei Municipiului Bistriţa.

Acțiuni preventive, pe raza municipiului Bistrița, desfășurate în sistem integrat

Ieri, 12 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița și Poliției Locale, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi și reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare și carantină, dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

În acest context, în municipiul Bistrița au fost efectuate 446 de verificări, dintre care 232 la persoane aflate în izolare, restul fiind la persoane față de care s-a dispus măsura carantinei la domiciliu, nefiind constatate nereguli.

De asemenea, în intervalul orar 15.00-19.00, tot în municipiul Bistrița, a fost desfășurată o acțiune la care au participat polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică, Biroului Rutier, în colaborare cu jandarmi. Activitățile au vizat verificarea modului de respectare a prevederilor legale în contextul stării de alertă și pentru prevenirea răspândirii Sars-CoV2, prevenirea comiterii faptelor antisociale, precum și a accidentelor rutiere.

Astfel, în municipiul Bistrița, au oprite pentru control mai multe autovehicule, au fost legitimate 35 de persoane și verificați 14 agenți economici, iar pentru abaterile constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1000 de lei, iar ca măsură complementară a fost retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, în cadrul căruia efectuează cercetări. Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 59 de ani, din Bistrița care, în timp ce efectua manevra de mers înapoi pe o stradă din municipiu, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat de 61 de ani, din Căianu Mic.

Cei doi au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,50 mg/l  alcool pur în aerul expirat în cazul bistrițeanului și negativ în cazul celuilalt conducător autor. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus de bărbatul din Bistrița are inspecția tehnică periodică expirată, iar înmatricularea este suspendată din data de 6 ianuarie a.c.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice, cel în cauză fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.