IPJ: Buletin de presă

UPDATE: Tânărul din Giurgiu, bănuit de furtul în scop de folosință al unui autoturism, a fost reținut pentru 24 de ore 

La data de 25 iunie a.c., în urma cercetărilor efectuate în dosarul penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință, polițiștii bistrițeni au depistat tânărul, în vârstă de 26 de ani, din județul Giurgiu, bănuit de comiterea faptelor.

Față de acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, fiind luată măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, urmând a fi propusă o soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Acțiune a polițiștilor în localitatea Feldru. Au fost vizate evenimentele rutiere, faptele ilicite în domeniul comerțului, delictele silvice 

La data de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Postului de Poliție Feldru au organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea delictelor silvice, prevenirea evenimentelor rutiere, precum și prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului.

Astfel, au fost efectuate activităţi specifice, având ca obiectiv prioritar creşterea autorităţii Poliţiei şi asigurarea respectării legii, dar și întărirea prezenței echipelor de patrulare în mediile și zonele de interes operativ.

Cu ocazia acţiunii au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12580 de lei, 16 dintre acestea fiind aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 3 sancțiuni la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și o sancțiune la OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Furturi din magazine

La data de 25 iunie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au fost sesizați cu privire la faptul că dintr-un magazin situat pe raza municipiului Bistrița ar fi fost sustrase mai multe bunuri.

În urma verificărilor și cercetărilor efectuate a rezultat faptul că o femeie, de 56 de ani, și o tânără, în vârstă de 21 de ani, ambele din comuna Măgurele, județul Bistrița-Năsăud, ar fi sustras produse în valoare de peste 300 de lei.

Față de cele două persoane bănuite de comiterea faptei sunt efectuate în continuare cercetări pentru comiterea infracțiunii de furt.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

***

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției oraș Năsăud au fost sesizați cu privire la faptul că un minor, de 8 ani, din Năsăud, ar fi sustras mai multe bunuri alimentare și cosmetice dintr-un supermarket din oraș.

Bunurile sustrase au fost recuperate, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Bărbat înșelat după ce ar fi câștigat un premiu în urma unei extrageri la o tombolă

La data de 25 iunie a.c., ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița Năsăud au reușit identificarea unei tinere, de 28 de ani, din municipiul București, bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

În fapt, la data de 14 iunie 2017, un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Șieu, a fost contactat telefonic de către o persoană necunoscută care i-ar fi comunicat faptul că în urma unei extrageri la o tombolă a fost desemnat câștigătorul unui premiu, constând într-o tabletă și suma de 12000 de lei.

Persoana necunoscută i-ar fi solicitat bărbatului din Șieu să transfere 2250 de lei printr-un serviciu de trimitere rapidă a banilor, într-un cont indicat, persoana vătămată depunând banii solicitați, fără a intra ulterior în posesia ,,premiului”.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în vedere stabilirii şi documentării întregii activităţi infracţionale a tinerei.

Reținut pentru 24 de ore pentru violare de domiciliu, distrugere și amenințare 

La data de 25 iunie a.c., un bărbat, de 31 de ani, din Domnești, a sesizat Poliția cu privire la faptul că în seara zilei de 24 iunie a.c., un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din aceeași localitate, ar fi pătruns fără drept în curtea imobilului său, având asupra sa un obiect ascuțit, după care i-ar fi adresat amenințări cu moartea, lui și fiicei sale, de 8 ani, distrugând bunuri care se aflau în curte și în exteriorul imobilului.

Totodată, cu câteva ore înainte, tânărul ar mai fi amenințat cu moartea minora, de 8 ani,care se afla la locuința unei femei, din localitatea Domnești.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu, distrugere și amenințare, iar față de tânăr a fost dispusă reținerea pe o durată de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.

Cercetați pentru abateri la regimul rutier

La data de 25 iunie a.c., un tânăr, de 23 de ani, din comuna Nimigea, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un moped pe DJ 172, pe raza localității Nimigea de Jos, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cu ocazia verificării efectuate s-a stabilit faptul că numărul de înregistrare al plăcuței este înregistrat în circulație pentru un alt moped, care aparține unui bărbat din comuna Nimigea.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

S-a întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

În cursul aceleiași zile, polițiștii  Secţiei 7 Poliţie Rurală Sîngeorz – Băi au depistat un bărbat, de 40 de ani, din Maieru, care conducea un autoturism pe DN 17D, pe raza localității Anieș, având o alcoolemie de peste 0,80 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiuni și sancțiuni în domeniul silvic 

La data de 25 iunie a.c., un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Șanț, a fost depistat de polițiști pe raza localității Valea Mare în timp ce transporta cu o autoutilitară 9,31 mc de material lemnos, în valoare de 931 de lei, fără a deține documente legale pentru transport.

Acesta a fost sancționat contravențional  iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

***

Totodată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au efectuat o acțiune pe raza localităților arondate, pentru prevenirea și combaterea tăierilor, sustragerii și transportului ilicit de material lemnos.

Astfel, au depistat o femeie, din Bistrița Bârgăului, și un bărbat, din Prundu Bârgăului, care transportau cu două autoturisme peste 2 mc cherestea, ambii prezentând ca proveniență două avize de însoțire expirate.

Cantitatea totală de cherestea, în valoare de 1.297 de lei,  a fost ridicată în vederea confiscării, iar celor două persoane le-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei.