IPJ: Buletin de presă

Depistat în trafic fără permis și sub influența unor substanțe psihoactive, a fost reținut de polițiștii Biroului Rutier

În seara de 4 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat din Bistrița, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier. La data de 5 februarie, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia pentru 60 de zile.

În fapt, la data de 4 februarie a.c., în urma unui control în trafic, efectuat de polițiștii Biroului Rutier, a fost depistat și oprit pentru verificări un bărbat de 33 de ani, din Bistrița.

Bărbatul conducea un autoturism pe strada Crinilor din Bistrița, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței metamphetamină. A fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Depistat la volanul unui autoturism, deși consumase alcool

La data de 5 februarie, în jurul orei 03.15, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza municipiului Bistrița.

A fost identificat conducătorul auto în persoana unui tânăr de 24 de ani, din Vermeș și a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Rezultatul testării cu aparatul DrugTest a fost negativ. Cel în cauză a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Update știre: Doi tineri bănuiți de furt și distrugere au fost identificați și reținuți de polițiștii din Dumitra

La data de 4 februarie a.c., cei doi tineri din Dumitra, cercetați pentru furt și distrugere, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud care a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările pentru documentarea faptelor.

Infracțiune constatată în flagrant delict, de polițiștii Serviciului Rutier

În dimineața de 6 februarie a.c., în jurul orei 02.24, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat în trafic și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Spania care se deplasa pe Drumul Național 17, prin localitatea Susenii Bîrgăului.

La volan au identificat un bărbat de 33 de ani, din Bistriţa Bîrgăului care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Depistat sub influența alcoolului, la volanul unui autoturism: s-a ales cu dosar penal

În dimineața de 6 februarie, în urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal în care efectuaează cercetări pentru conducere cu alcoolemie.

Vizat de comiterea faptei este un tânăr de 25 de ani, din Salva care a fost oprit pentru control, pe strada Avram Iancu din municipiul Bistrița.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost testat cu aparatul DrugTest-5000, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Depistat în trafic de polițiști, a prezentat pentru control un permis cu privire la care există suspiciunea că este fals

La data de 5 februarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, aflați în patrulare, au înregistrat cu aparatura din dotare un conducător auto care a efectuat o manevră de depăsire neregulamentară a unui alt autoturism, în zona unei treceri pentru pietoni. Autoturismul se deplasa pe strada Carpați din Sângeorz-Băi.

Conducătorul auto a fost urmărit în trafic, fiind oprit după aproximativ 500 de metri. La volan a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din Miceștii de Câmpie care a prezentat pentru control documentele solicitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că permisul prezentat, emis de autoritățile din Grecia, nu prezenta toate elementele de siguranţă prevăzute de legislaţia internaţională, iar unele nu ar fi conforme, existând suspiciunea rezonabilă că nu ar fi valabil.

Documentul a fost ridicat în vederea continuarii cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Totodată, cel în cauză a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în cuantum de 725 lei.

Depistat sub influența alcoolului,  de polițiștii rutieri din Bistrița

Astăzi, 7 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări privind infracțiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În fapt, în această dimineața, în jurul orelor 03.00,  un bărbat de 60 de ani, din Bistrița, a fost oprit pentru control pe Drumul Național 17, în Viișoara.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bistrița.

Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 6 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

Bănuit de comiterea faptei este un bărbat din Poienile Zagrei care a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autovehicul fără să dețină permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii din cadrul Secției 6 Politie Rurală Năsăud.

Dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului

În această dimineață, în jurul orei 04.40, pe Drumul Național 17D, în localitatea Mititei, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat și oprit în trafic un autoturism.

La volan a fost identificat un bărbat de 50 de ani, din Lunca Leșului care are dreptul de a conduce suspendat. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,51mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Accident rutier soldat cu pagube materiale și dosar penal pentru conducere cu alcoolemie. Vizat, un bărbat din Rodna

În după-masa de ieri, 6 februarie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Năsăud au intervenit pentru efectuarea de verificări în cazul unui accident rutier, produs în localitate Rodna și   soldat cu pagube materiale.

Au fost implicate 2 autoturisme, dintre care unul condus de un bărbat din Măgura Ilvei, iar celălalt condus de un bărbat din Rodna. La fața locului, cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv în cazul rodneanului, respectiv de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.   

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.