IPJ: Buletin de presă

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiștii de investigații criminale

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri, au depistat pe raza localității Petru-Rareș, un bărbat de 33 de ani, din Bața. Pe numele acestuia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani și 11 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul a fost escortat și depus în Penitenciarul Bistrița.

Dosar penal pentru un bărbat de 61 de ani, care nu a oprit la semnalul polițiștilor

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 00:10, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița în cadrul activităților de supraveghere și control în trafic, au observat un autoturism care în timp ce se deplasa pe strada Bulevardul Decebal a acroșat mai mulți stâlpi din material plastic care separă sensurile de mers.

Folosindu-se de semnalele acustice și luminoase, polițiștii au solicitat conducătorului autoturismului să oprească, însă acesta și-a continuat deplasarea, întrând în coliziune ulterior și un autoturism parcat regulamentar.

Cu sprijinul unui echipaj al Jandarmeriei Bistrița, bărbatul a fost interceptat și imobilizat iar ulterior condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița.

Șoferul, un bărbat de 61 de ani din Bistrița, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,55 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru

recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier cu privire la infracțiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând documentarea faptei.

Acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au acționat pe linia combaterii încălcării normelor rutiere de către conducătorii de vehicule și pietoni, respectiv pe linie de verificare a stării tehnice a autovehiculelor, cu sprijinul specialiștilor din cadrul R.A.R. Bistrița-Năsăud.

În urma activităților desfășurate au fost constatate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 7300 de lei pentru încălcări ale normelor rutiere, fiind totodată reținute 4 certificate de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale unui autovehicul.

În cadrul acțiunilor a fost depistat și oprit în trafic un transport de animale vi, respectiv porcine, care se desfășura cu o autoutilitară neautorizată și fără a se putea prezenta documente de proveniență a acestora. În consecință, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 de lei, conform prevederilor HG 984 din 2005 cu privire la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, fiind totodată solicitat sprijin din cadrul D.S.V.S.A. Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii altor măsuri conform competențelor.

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa16-februarie Depistat în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism fără să aibă acest drept, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii din Șieu Măgheruș

La data de 16 februarie a.c., magistrații din cadrul unității de Parchet competente, a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, față de șoferul de 27 de ani din Viile Tecii.

Tânărul a fost depistat la data de 15 februarie a.c., în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Sibiu, pe Drumul Național 17, prin localitatea Crainimăt.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Postului de Poliție Șieu-Măgheruș în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptei.