IPJ: Buletin de presă

Depistat, în flagrant delict, în timp ce ar fi tăiat și sustras 10 arbori dintr-o pădure din comuna Târlișua

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au surprins, în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani, din Șendroaia, în timp ce ar fi tăiat și sustras 10 arbori.

Tânărul a fost depistat de polițiști  pe raza localității de domiciliu, într-o pădure din locul numit Poiana Plaiului. Materialul lemnos, în volum total de 9,781 metri cubi are o valoare de 3.231 de lei. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș.

Update: Reținere dispusă în cazul unei violențe în familie

https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-18-februarie-2022

La data de 18 ianuarie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate de polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz-Băi, a fost plasat sub control judiciar, bărbatul de 58 de ani, din Lunca Leșului.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar procurorul a dispus măsura plasării sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările în acest caz continuă.

Depistat, în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului

Ladata de 19.02.2022, în jurul orei 23:50, polițiștii au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 57 de ani, din Șieu, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost oprit pentru control pe Drumul Județean 154,  pe raza localității Șieu, iar în urma testării cu aparatul alcooltest,  rezultatul indicat a fost 1,30 mg/ l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în cauză fiind  întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Dosar penal pentru conducere fără permis

La data de 19 februarie a.c., în cadrul activităților de verificare desfășurate, pe Drumul Județean 173B, în Tărpiu, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din  localitate.

În urma verificărilor efectuate, s-a constat faptul că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Flagrant delict în cazul unui bărbat din Dumitra

La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au efectua activități de supraveghere și control al traficului rutier în localitatea Dumitra.

A fost oprit un autoturism iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 33 de ani din Dumitra.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.90 mg/L alcool pur în aerul expirat fiindu-i ulterior recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducereși conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând documentarea faptelor de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.