IPJ: Buletin de presă

Autoturism sustras din Germania, depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud

La data de 22 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au indisponibilizat un autoturism care figura ca fiind sustras din Germania, din noiembrie 2021.

Autoturismul, fabricat în anul 2011, se afla în posesia unui bărbat din Bistrița și a fost indisponibilizat în vederea efectuării de cercetări, stabilirii modului în care autovehiculul a fost traficat pe teritoriul României, documentării faptei și stabilirii vinovăţiei persoanelor implicate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire, iar polițiștii continuă cercetările în cooperare cu autoritățile judiciare din Germania.

Depistat de polițiștii din Sângeorz-Băi la volanul unui autovehicul, deși se afla sub influența alcoolului și avea permisul reținut

În seara de 22 februarie a.c.,polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe Drumul Național 17 D, prin localitatea Anieș.

La volan a fost identificat un bărbat de 57 de ani, din Anieș, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, valoare indicată fiind de 0,87 alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe.

Acțiuni pe linie silvică, desfășurate de polițiști

La data de 22 februarie a.c., în cadrul activităților preventive desfășurate pe Drumul Județean 172D, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe raza localității Ilva Mică.

La volan a fost identificat un bărbat de 51 de ani, din Tiha Bârgăului care transporta material lemnos fără documente de proveniență.

Împreună cu personal din cadrul ocolului silvic, s-a stabilit faptul că acesta transporta cu autoutilitara 3 metri cubi de material lemnos fără documente legale. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu avertisment, conform Legii 171/2010.