IPJ: Buletin de presă

Minor accidentat în localitatea Galații Bistriței după ce ar fi traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure 

La data de 26 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre producerea unui accident de circulație pe raza localității Galații Bistriței.

Ca urmare a cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Milaș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15A, în localitatea Galații Bistriței, a surprins și accidentat un minor, de 6 ani, din municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a minorului.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

La volan fără permis de conducere și sub influența alcoolului 

La data de 26 iunie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control, pe DC 7C, în localitatea Dumitrița, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din orașul Zimnicea, județul Teleorman.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de peste 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui  vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tineri cercetați pentru furt calificat 

La data de 26 iunie a.c., ca urmare a cercetărilor și verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz – Băi au identificat doi tineri, în vârstă de 22 de ani, din Tureac, respectiv municipiul Vatra Dornei, județul Suceava, bănuiți de săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, fapte comise în lunile iunie și iulie ale anului 2016.

În fapt, în noaptea de 21/22.06.2016, cei doi sunt bănuiți că s-ar fi deplasat în localitatea Maieru, la un magazin, cu intenția de a sustrage bunuri.

Pentru a nu fi observați de sistemul de supraveghere video, aceștia ar fi schimbat poziția camerei, distrugând, prin rupere, cutia sistemului de alarmă. Ulterior, aceștia ar fi forțat ușa de acces și ar fi pătruns în incinta magazinului, după ce, în prealabil, unul dintre ei și-a acoperit fața cu o cagulă.

Din interiorul magazinului cele două persoane ar fi sustras produse accizabile și o sumă de bani, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 300 de lei.

De asemenea, în noaptea de 01/02.07.2016, cei doi ar fi spart geamul ușii de acces al unei societăți comerciale din Maieru, iar din interior ar fi sustras bunuri și bani, a căror valoare este de aproximativ 1500 de lei.

Față de cei doi tineri se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.