IPJ: Buletin de presă

Bărbat condamnat la închisoare, încarcerat în penitenciar

La data de 3 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Bistrița împotriva unui bărbat de 30 de ani din Archiud.

Bărbatul este condamnat la pedeapsa de 3 ani cu închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Acțiuni de combatere a activităților ilicite în domeniul silvic

În data de 3 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice, am acționat pe raza județului pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În urma activităților, au fost legitimate 24 de persoane și au fost controlate 8 autoturisme. Au fost verificate 11 transporturi de material lemnos și un depozit de pe valea Bârgăului.

Polițiștii împreună cu silvicultorii au constatat și aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Legii 171/2010 republicată, în valoare totală de 15.000 de lei. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 25.40 m.c. material lemnos în valoare de peste 12.500 de lei.

Ordin de protecție provizoriu emis în localitatea Braniștea

La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au fost sesizați despre producerea unui scandal în familie în localitatea Braniștea.

La locul semnalării evenimentului, polițiștii au identificat o femeie de 40 de ani, care a relatat faptul că pe fondul consumului de alcool și au unor neînțelegeri mai vechi, soțul acesteia, un bărbat de 43 de ani, ar fi amenințat-o cu acte de violență.

Polițiștii împreună cu femeia, au completat un formular de evaluare a riscului, constatându-se oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, acesta fiind ulterior evacuat din locuință.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean cu privire la infracțiunea de amenințare, urmând documentarea faptei.

Persoană bănuită de distrugere, depistată de polițiști

Un bărbat de 32 de ani, din Năsăud, este bănuit de polițiști de distrugerea geamului unei portiere a unui autoturism.

La primele ore ale dimineții, în data de 3 martie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Năsăud, a alertat poliția cu privire la faptul că și-a găsit geamul unei portiere a autoturismului pe care îl deține, spart.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au desfășurat activități de documentare a faptei, identificând la scurt timp un bărbat de 32 de ani din aceeași localitate.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Poliției orașului Năsăud, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate pe Valea Someșului

La data de 3 martie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza orașului.

În trafic a fost oprit un autoturism, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 33 de ani din Rebrișoara.

În urma verificărilor întreprinse de polițiști a fost constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce pe drumurile publice, suspendat, având permisul reținut.

Cercetările sunt continuate de polițiștii rutier în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis.

***

La aceeași dată, în jurul orele 21:00, poliţiștii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, au oprit pe Drumul Național 17 D în Rebrişoara, un autoturism care se deplasa pe direcția Feldru înspre Năsăud.

A fost identificat conducătorului autovehiculului, un bărbat de 49 de ani din Rebrișoara.

Deoarece șoferul prezenta halenă alcoolică, polițiștii au dispus testarea cu aparatul alcool test, rezultând o valoare de 0.47 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Întrucât valoarea testării a stabilit săvârșirea unei infracțiuni, bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, cu privire la infracţiunea de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, urmând documentarea faptei.