IPJ: Buletin de presă

Două mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare de polițiștii de la Urmăriri    

Ieri, 10 martie, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 2 mandate de executare a pedepsei închisorii.

Astfel, polițiștii de la Urmăriri l-au depistat, în municipiul Bistrița, pe un bărbat de 28 de ani, din Turda, condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și fals privind identitatea.

La aceeași dată, polițiștii l-au depistat, pe raza localității Mureșenii Bârgăului, pe un bărbat de 29 de ani, din Bistrița, condamnat la pedeapsa de 1 an și 11 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cei doi condamnați au fost duși de polițiști în penitenciar pentru ispășirea pedepselor.

Bărbat reținut pentru 24 de ore: cu permisul de conducere anulat și aflat sub influența alcoolului, a fost implicat într-un accident rutier

La data de 10 martie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au dispus ordonanță de reținere pentru 24 de ore, față de un bărbat de 40 de ani, din Bistrița.

Cel în cauză se află în arest și este bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Acesta a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu pagube materiale și produs la data de 9 martie 2022, pe un bulevard din Bistrița. Din verificările efectuate la fața locului, a reieșit faptul că, în timp ce conducea un autoturism, la semaforul electric destinat trecerii pentru pietoni, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula în fața sa și care era oprit la culoarea roșie a semaforului.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 40 de ani și negativ în cazul celuilalt conducător auto. Bărbatului de 40 de ani i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce anulat din martie 2021.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, iar în cursul zilei de astăzi, 11 martie, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa pentru dispunerea unei măsuri preventive.