IPJ: Buletin de presă

Mandate de executare a pedepsei închisorii puse în aplicare de către polițiști

La data de 18 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii.

Tribunalul Bistrița-Năsăud a condamnat la pedeapsa de 4 ani și 5 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, o femeie de 30 de ani, din Bistrița.

Judecătoria Bistrița a condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere, un tânăr de 25 de ani, din Pinticu.

Judecătoria Turda a condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, un bărbat de 34 de ani, din Aiton, județul Cluj.

Femeia de 30 de ani a fost a fost încarcerată de polițiști în penitenciarul  Gherla, iar cei doi bărbați au fost încarcerați în penitenciarul Bistrița.

Dosare penale la regimul rutier în urma unor flagrante delicte

La data 19 martie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au fost sesizați de un participant la trafic, despre faptul că un autoturism se deplasează haotic pe Drumul Județean 151 prin Blăjenii de Sus.

La scurt timp, polițiștii au identificat și oprit în trafic un autoturism care corespundea semnalmentelor. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 38 de ani, din Bistrița.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind de 1,38 mg/L alcool pur în aerul expirat. În consecință, șoferul a fost transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

În cauză polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 19 martie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe DJ 173B prin Tărpiu.

La volan a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din localitate, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu deține permis de conducere.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiuneade conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orelor 21:40, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa prin Nepos înspre Feldru.

Întrucât șoferul nu a oprit, polițiștii au continuat urmărirea autoturismului, ulterior acesta părăsind carosabilul și răsturnându-se. 

A fost identificat conducătorul autoturismului, un bărbat de 43 de ani, din Nepos.

Accidentul rutier nu s-a soldat cu victime, atât șoferul cât și un pasager de 43 de ani, din aceeași localiate au refuzat transportul la spital.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, a rezultat faptul că acesta consumase alcool,  rezultatul indicat fiind de 1,01 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducereși conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 19 martie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru control, în trafic, un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 172D prin Ilva Mare.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 39 de ani, din Lunca Ilvei. Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică, polițiștii au dispus testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul indicat fiind de 0,82 mg/L alcool pur în aerul expirat. Șoferului i-au fost ulterior recoltate mostre biologice la spital, în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeroz-Băi în cadrul unui dosar penal cu privire la infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.                   

Infracțiuni la regimul rutier constatate în flagrant delict de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului

La data de 20 martie a.c.,  în jurul orei 00:30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au efectuat activități de supraveghere și control al traficul rutier pe Drumul Național 17 prin localitatea Prundu Bârgăului.

Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Mureșenii Bârgăului.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a reieșit faptul că șoferul se află sub influența alcoolului, rezultatul indicat fiind de 0.55 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

***

La aceeași dată, în jurul orei 03:50, pe  Drumul Județean 172 D, pe raza localității Prundu Bârgăului, polițiștii au oprit pentru control un alt autoturism.

La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din localitatea Mureșenii  Bârgăului.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0.60 mg/L alcool pur în aerul expirat fiind ulterior transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit și în acest caz un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 20 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pe raza localității Josenii Bârgăului, pe Drumul Național 17, o motocicletă condusă de un tânăr de 20 de ani, din Josenii Bârgăului.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul condus de către acesta nu este înmatriculat.

Totodată, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,31 mg/L alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.     

Dosar penal în urma unui accident rutier

La data de 20 martie a.c., după ora 21:00, polițiștii Birou Rutier au fost direcționați la un accident rutier la ieșire din municipiul Bistrița înspre Dumitra.

La locul evenimentului a fost identificat un bărbat de 41 ani, din Șieuț, care în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17C a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa din sens opus, condus de un bărbat de 50 de ani.

În urma accidentului au rezultat doar pagube materiale fără a fi înregistrate victime.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv în cazul bărbatului de 41 de ani, din Șieuț, rezultând valoarea de 0,63 mg/L alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroul Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.