Buletin de presă IPJ

ATENȚIE! NU ACHIZIȚIONAȚI BIJUTERII DE LA PERSOANE NECUNOSCUTE, PUTEȚI FI ÎNȘELAȚI

Doi bărbați bănuiți de înșelăciune și complicitate la înșelăciune au fost identificați, depistați și reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii din Beclean. Prejudiciul, în valoare de 9300 de lei, a fost recuperat integral

În urma investigațiilor efectuate într-un dosar penal de înșelăciune și complicitate la infracțiunea de înșelăciune, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Beclean au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați bănuiți de comiterea faptelor.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în dimineața de 17 martie a.c., un bărbat de 66 de ani, din Beclean, care se afla pe o stradă din oraș, ar fi fost abordat de doi bărbați, iar unul dintre aceștia, sub pretextul că a rămas fără bani și dorește să ajungă în Italia, i-ar fi oferit spre vânzare mai multe bijuterii, asigurându-l că sunt din aur. Bărbatul din Beclean i-ar fi oferit suma de 9300 de lei în schimbul bijuteriilor ( 100 de grame). Ulterior, ajuns la o casă de amanet, bărbatul din Beclean a constatat faptul că bijuteriile achiziționate nu sunt din aur și a sesizat Poliția.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat doi bărbați de 30, respectiv 32 de ani, ambii din județul Vâlcea și au recuperat în totalitate prejudiciul, urmând a fi restituit păgubitului.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii de la investigații Criminale din cadrul Poliției Orașului Beclean, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la infracțiunea de înșelăciune.

URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII BISTRIŢENI

Un bărbat de 43 ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de viol, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud

Ieri, 22 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat, de 43 ani, din Bistrița care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia, au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la pedeapsa de 8 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de viol, faptă comisă pe teritoriul Italiei.  

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Ieri, 22 martie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore. În aceeași zi,  a fost prezentat Curții de Apel Cluj care a dispus arestarea acestuia pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 23.03.2022.

Bărbatul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Autoutilitară căutată în vederea confiscării, în Elveția, depistată de polițiștii din Bistrița-Năsăud

La data de 22 martie a.c., în urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tăinuire.

În fapt, în urma investigațiilor efectuate împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, a fost depistată, în posesia unui bărbat de 35 de ani, din Bistrița, o autoutilitară care figura ca bun căutat în vederea confiscării, de către autoritățile din Elveția.

Autovehiculul, în valoare de aproximativ 6000 de euro, a fost indisponibilizat de polițiști, iar cercetările în acest caz sunt efectuate, împreună cu autoritățile din Elveția, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele.