IPJ: Buletin de presă

Doi tineri de 18 ani, vizați într-un dosar penal de conducere fără permis

La data de 23 martie a.c., un polițist examinator din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Bistrița-Năsăud a sesizat polițiștii Biroului Rutier cu privire la faptul că șoferul unui autoturism înmatriculat în Prahova manifestă un comportament agresiv la volan. Tânărul efectua derapaje controlate în zona punctului de plecare la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere, de pe strada Grănicerilor din Bistrița.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au depistat autoturismul semnalat, însă conducătorul auto abandonase autoturismul și plecase de la fața locului.

A fost identificat în scurt timp ca fiind un tânăr de 18 ani, din Bistrița, iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu deține permis de conducere valabil. Totodată, polițiștii au constatat faptul că autoturismul îi fusese încredințat de către un alt tânăr de 18 ani, din Lechința.

În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea vehicului unei persoane despre care se cunoaște că nu posedă permis de conducere.

Reamintim faptul că, în conformitate cu art. 335 din Codul Penal, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Depistat de polițiști sub influența alcoolului, la volanul unei autoutilitare

În după-masa de 23 martie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control, pe Drumul Județean 151, în localitatea Chiraleș, o autoutilitară care se deplasa pe direcția Lechința-Beclean.

În urma legitimării conducătorului auto, polițiștii au stabilit faptul că, la volanul autoutilitarei se afla un bărbat de 47 de ani, din Târlișua, aflat sub infleunța alcoolului. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Prejudiciu în valoare de 2800 de lei, recuperat și restituit păgubitului

La data de 23 martie a.c., în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate într-un dosar de furt calificat, polițiștii din Zagra au identificat un bărbat de 36 de ani, din Suplai, bănuit de comiterea faptei. Prejudiciul, în valoare de 2800 de lei a fost recuperat integral.

În fapt, în aceeași zi, Poliția a fost sesizată, prin112, de către un bărbat de 39 de ani, din Zagra cu privire la faptul că, în cursul nopții de 22/23 martie a.c., i s-a sustras dintr-o anexă a locuinței o drujbă.

În scurt timp, polițiștii au identificat pe bărbatul de 36 de ani, bănuit de comiterea faptei și au recuperat prejudiciul care a fost restituit păgubitului.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Postului de Poliție Zagra din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.