IPJ: Buletin de presă

Ordin de protecție provizoriu emis la Beclean

La data de 25 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au fost solicitați să intervină la un scandal în familie.

O femeie de 45 de ani, din Beclean, a relatat polițiștilor faptul că soțul acesteia, un bărbat de 48 de ani, pe fondul unui conflict spontan, a agresat-o fizic.

Polițiștii au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie, fiind totodată emis un ordin de protecție provizoriu.

Dosar penal în urma unui accident rutier

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au intervenit la un eveniment rutier în localitatea Rusu de Sus.

Din primele verificări, un autoturism a părăsit partea carosabilă și a căzut într-un șanț de pe partea stângă a sensului de mers. A fost identificat șoferul, un bărbat de 64 de ani, din Rusu de Sus.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,04 mg/L alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma accidentului a rezultat rănirea șoferului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Șoferi depistați în flagrant delict, conducând sub influența unor substanțe psihoactive

La data de 26 martie a.c., pe Drumul Național 17, pe raza localității Bața, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au oprit pentru control autoturismul.

A fost identificat șoferul, un tânăr de 19 ani, din Reteag. În urma testării cu aparatul drug-test DRAGER 5000 a acestuia, rezultatul a fost pozitiv cu privire la substanța metamfetamină.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș în cadrul unui dosar penal cu privire la conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 27 martie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism

A fost identificat șoferul, un tânăr de 20 de ani, din Suplai, care în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că are dreptul de a conduce pe drumurile publice anulat. Totodată, șoferul a fost testat cu privire la consumul de substanțe stupefiante, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței metamfetamină, impunându-se astfel transportul acestuia la spital în vederea recoltării de mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substante.

***

La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița, au intervenit la un accident rutier pe strada Valea Jelnei.

Au fost identificați cei doi șoferi implicați, respectiv un bărbat de 31 de ani, din Bistrița și un tânăr de 23 de ani, din Budacu de Sus.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv în cazul bărbatului de 31 de ani.

Totodată, în urma testării cu privire la consumul de substanțe stupefiante, rezultatul a fost pozitiv în cazul aceluiași șofer în cazul substanțelor cannabis și amfetamină, fiind condus ulterior la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În urma accidentului a rezultat rănirea șoferul de 23 de ani, cât și a două pasagere din autoturism.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și vătămare corporală din culpă.