IPJ: Buletin de presă

URMĂRIT INTERNAȚIONAL, DEPISTAT DE POLIȚIȘTII BISTRIŢENI

Un bărbat de 40 ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, pe numele căruia autorităţile belgiene au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

Ieri, 30 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud au depistat un bărbat, de 40 ani, din Bistrița care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane, pe teritoriul Belgiei.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Curții de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Alcoolul și urmările lui

În după-masa de ieri, 30 martie, în urma intervenției la un accident rutier, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

În urma verificărilor efectuate la fața locului, a reieșit faptul că, un bărbat de 50 de ani, din Bistrița, aflat la volanul unui autoturism, a pierdut controlul acestuia, a părăsit partea carosabilă  și s-a răsturnat pe linia de cale ferată. Autoturismul pe care-l conducea se deplasa pe Drumul Județean 151, prin localitatea Chiraleș.

După producerea accidentului, cu ajutorul reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost deblocat accesul pe calea ferată în zona producerii accidentului.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința.

UPDATE ȘTIRE :”Tânăr reținut după o depistare în flagrant delict” (buletin de presă 30 martie)

Tânărul de 25 de ani, din Căianul Mic, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier și reținut de polițiștii Secției 5 poliție Rurală Petru Rareș, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia, pentru următoarele 60 zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiști, în cadrul dosarului penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor sau a altor substanțe.

Doi tineri din Maieru au fost prinși în flagrant delict, în timp ce sustrăgeau motorină

În noaptea de 30 martie a.c., în jurul orei 23.50, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat și condus la sediul Poliției doi tineri de 23 și 29 de ani, ambii din Maieru, bănuiți de comiterea unui furt.

În fapt, în aceeași zi, în jurul orei 22.00, paznicul unei cariere de piatră din Măgura Ilvei a sesizat telefonic faptul că, în locul numit ”Valea Rodnei” a surprins două persoane care ar fi sustras motorină dintr-un utilaj, însă acestea au fugit. Utilajul aparține unei societăți comerciale și staționa în incinta carierei de piatră.

În scurt timp, doi tineri din Maieru, bănuiți de comiterea faptei au fost depistați, iar în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că aceștia ar fi forțat capacul rezervorului și ar fi sustras motorină din utilaj. În apropierea vehiculului au fost descoperite o canistră cu aproximativ 20 de litri de motorină și o alta goală.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.