IPJ: Buletin de presă

Sancțiuni de aproape 25.000 de lei aplicate și material lemnos, în valoare de peste 9000 de lei, confiscat în urma controalelor efectuate de polițiști, reprezentanți ai Gărzii Forestiere și silvicultori.

În perioada 31 martie-1 aprilie 2022, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au desfășurat controale și verificări pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în județul Bistrița-Năsăud.

Acțiunile s-au desfășurat în colaborare cu inspectori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj şi reprezentanți ai ocoalelor silvice, în scopul combaterii activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

În acest sens, au fost oprite și verificate 20 de autovehicule, dintre care 13 transporturi de material lemnos. Totodată, au fost verificate 2 depozite de material lemnos și au fost legitimate 24 de persoane.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în cuantum de 24.580 lei, dintre care 5 pentru nerespectarea Legii 171/2010, în cuantum de 24.000 lei și 2 conform O.U.G. 195/2002, în cuantum de 580 lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității de 9,2 metri cubi de material lemnos, în valoare de 9340 lei.

Năsăud: acțiuni în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere

În perioada 1-2 aprilie a.c., polițiștii din Năsăud, împreună cu cei ai Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și jandarmi au organizat și desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere, pe raza de competență. Astfel, în perioada menționată, au fost oprite pentru control aproape 90 de autovehicule și au fost legitimate 113 persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat în total 38 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 9520 de lei. Dintre acestea, 26 au fost abateri la regimul rutier, iar valoarea sancțiunilor aplicate este de 6620 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au ridicat în vederea suspendării 2 permise de conducere și au retras 2 certificat de înmatriculare. Totodată, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii și jandarmii au aplicat 12 sancțiuni conform Legii 61/1991, în cuantum de 2900 de lei.

Crainimăt: conducere cu alcoolemie, constatată de polițiștii din Beclean

În dimineața de 2 aprilie a.c., polițiștii din Beclean au intervenit la un accident rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe Drumul Național 17, în localitatea Crainimăt.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism, condus de un bărbat de 59 de ani, cetățean italian cu rezidență în România, a intrat în coliziune cu cap de pod. Conducătorul auto a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din Beclean continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, urmând ca, la finalizarea acestora să fie propusă soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

Doi bărbați din Livezile vizați într-un dosar penal deschis pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 2 aprilie a.c., în urma activităților preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat un bărbat de 40 de ani, din Livezile care conducea un autoturism, deși nu avea acest drept.

Autoturismul pe care-l conducea a fost oprit pentru control pe raza localității Cepari, iar în urma verificărilor, s-a constatat faptul că nu figurează ca posesor de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul pe care-l conducea nu este înmatriculat.

Totodată, s-a stabilit că autoturismul i-ar fi fost încredințat de către un bărbat de 31 de ani, din Livezile, care ar fi cunoscut faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Conducea o motocicletă, deși avea permisul de conducere anulat

La data de 1 aprilie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii prevăzută la art. 335 din Codul Penal, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, la data menționată, polițiștii au oprit pentru verificări un tânăr de 25 de ani, din Rodna care conducea o motocicletă, iar în urma verificărilor efectuate, au constatat faptul că are dreptul de a conduce autovehicule anulat. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Oprit la timp de polițiștii Biroului Rutier Bistrița

În după-masa de 2 aprilie 2022, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit în trafic, pe o stradă din Bistrița, un autoturism care se deplasa haotic.

A fost identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 67 de ani, din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea detrminării alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.