IPJ: Buletin de presă

FĂRĂ permis, CU dosar penal

În urma controalelor și activităților de monitorizare a traficului rutier, desfășurate pe raza de competență, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

în fapt, la data de 8 aprilie a.c., un bărbat de 40 de ani, din Dealu Ștefăniței, a fost depistat, în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși nu deținea permis de conducere valabil. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Dosar penal pentru tăinure, autoturism indisponibilizat de polițiști

La data de 9 aprilie a.c., polițiștii din Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme, soldat cu pagube materiale. La fața locului, polițiștii au constatat faptul că unul dintre autoturismele implicate, condus de un bărbat de 56 de ani, din Cugir, județul Alba, figura ca fiind căutat în vederea confiscării.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale care s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de tăinuire. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că autoturismul, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, este căutat de autoritățile din Germania pentru a fi confiscat.

Autoturismul a fost ridicat în vederea indisponibilizării, iar polițiștii continuă cercetările în vederea documentării faptei sub toate aspectele ei, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire.

Năsăud: acțiuni pentru un sfârșit de săptămână în siguranță, desfășurate de polițiști și jandarmi

Sâmbătă, 9 aprilie a.c., în intervalul orar 20.00-24.00, efective din cadrul Poliției Orașului Năsăud și Secției de Jandarmi Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, peste 20 de polițiști și jandarmi au efectuat controale la 14 operatori economici și au oprit pentru control peste 100 de autoturisme. De asemenea, au fost legitimate peste 130 de persoane și au fost efectuate 40 de testări cu aparatul etilotest.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5730 de lei. Dintre acestea, 22 au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, iar ca măsură complementară, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Totodată, au mai fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea Legii 61/1991, în cuantum de 500 de lei.

Permis de conducere ridicat în vederea continuării cercetărilor, de polițiștii din Sângeorz-Băi

La data de 9 aprilie a.c., pe Drumul Național 17D, în Maieru, polițiștii rutieri din Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 32 de ani, din Anieș.

La control, bărbatul a prezentat polițiștilor un permis de conducere emis de autoritățile din Elveția, cu privire la care existau suspiciuni privind autenticitatea. Totodată, în urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere emis de autoritățile din România.

Documentul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.