IPJ: Buletin de presă

Tânăr plasat în arest la domiciliu, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare

La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare au organizat și desfășurat o acțiune în scopul verificării respectării obligațiilor impuse persoanelor supravegheate prin măsurile preventive instituite față de acestea.

Astfel, a fost depistat, în flagrant delict, un tânăr de 19 ani, din Budacu de Sus, în timp ce încălca obligația de a nu părăsi imobilul în care executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, fiind depistat pe o stradă din localitate. Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, la data de 17 aprilie a.c., tânărul și-ar mai fi încălcat obligațiile dispuse de instanță, părăsind imobilul.

Față de acesta s-a dispus măsura preventivă a reținerii pentru o durată de 24 ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 19 aprilie, să fie prezentat magistraților, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare.

NU CONDUCEȚI DUPĂ CE AȚI CONSUMAT ALCOOL! Vă puneți în pericol viața, vă riscați libertatea!

La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Biroului Rutier au intervenit la un accident rutier soldat cu pagube materiale.

La fața locului, a fost identificat un bărbat de 51 de ani din Bistrița, iar din verificările efectuate a reieșit faptul că, în timp ce conducea un autoturism prin cartierul Unirea, a pierdut controlul direcției și intrat într-un șanț.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea detrminării alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii rutieri din Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

La data de 18 aprilie a.c., pe Drumul Județean 172, în localitatea Cociu, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui bărbat de 50 de ani, din localitate.

Din verificările efectuate de polițiștii rutieri din Beclean la fața locului, a reieșit faptul că bărbatul, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și a fost transportat la spital, însă a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Poliția orașului Beclean, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice.