IPJ: Buletin de presă

Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/stire-de-presa-6-februarie-2022

În continuarea cercetările desfășurate în cadrul dosarului penal întocmit la data de 5 februarie a.c., cu privire la infracțiunile de conducere fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au identificat și reținut pentru o perioadă de 24 de ore, un bărbat de 30 de ani, din Mureșenii Bârgăului.

Bărbatul este bănuit de conducerea unui vehicul fără permis de conducere,  punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat șicomplicitate la infracțiunea de conducere a unui vehicul neînmatriculat, constând în aceea că la data de 5 februarie a.c., a condus pe Drumul Național 17 prin localitatea Prundu Bârgăului înspre Bistrița o motocicletă de teren neînmatriculată, fără a deține permis de conducere fiind însoțit de un tânăr de 25 de ani, din Prundu Bârgăului.

Motociclistul a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud și urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în vederea documentării întregii activități infracționale.

Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare de polițiști

La data de 29 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Beclean.

Un bărbat de 59 de ani, din Cociu, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Trei infracțiuni constatate în urma unui accident rutier

La data de 28 aprilie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Năsăud au fost sesizați de un bărbat de 73 de ani, din Telcișor, cu privire la faptul că la data de 27 aprilie a.c., după ora 21:00, a fost victima unui accident rutier.

Astfel, polițiștii au constatat faptul că pe Drumul Comunal 1, din Telcișor, un autoturism l-ar fi surprins și accidentat cu oglinda retrovizoare dreaptă pe bărbatul de 73 de ani, șoferul autoturismului continuându-și mai apoi deplasarea.

Polițiștii au identificat și depistat șoferul bănuit, în persoana unui bărbat de 49 de ani, din Telciu. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând valoarea de 0.77 mg/L alcool pur în aerul expirat.

La spital, bărbatului i-au fost recoltat două mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud, Compartiment Poliţie Rutieră, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dosar penal în cazul unui șofer care se afla sub influența alcoolului

La data de 28 aprilie a.c., polițiștii Postului de Poliție Nimigea au depistat în flagrant delict un șofer de 60 de ani, care se afla sub influența alcoolului.

În urma unui conflict spontan la un magazin din localitatea Nimigea de Jos, polițiștii au constatat faptul că una dintre persoanele implicate, un bărbat de 60 de ani, din Rebrișoara, care avea și calitatea de conducător auto, se află sub influența alcoolului.

Întrucât bărbatul prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul indicat fiind 1.39 mg/L  alcool pur în aerul expirat, impunându-se astfel recoltarea de mostre biologice de sânge la spital.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, Post Poliție Nimigea, cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.