IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice în Bistrița-Năsăud

În vederea prevenirii și combaterii delictelor silvice în județul Bistrița-Năsăud, în data de 29 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice, au acționat pe raza județului, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol. 

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii au legitimat un număr de 7 persoane, au controlat 8 autoturisme, au verificat 6 transporturi de material lemnos și un depozit. În urma celor constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de5.000 leiconform Legii 171/2010 – Republicată.

De asemenea în urma verificărilor a fost confiscată cantitatea de 29,576 m.c. material lemnos în valoare de aproape 6000 de lei.

Dosar penal în urma unui accident rutier

La data de 29 aprilie a.c. polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz Băi au fost semnalați despre producerea unui accident rutier pe Drumul Comunal Ierboasa.

Din primele date, un bărbat de 66 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un ATV, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un podeț din beton.

În urma verificărilor realizate de polițiști s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar ATV-ul condus nu este înregistrat.

Din cauza leziunilor suferite bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal, urmând să fie stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului.