IPJ: Buletin de presă

PRINȘI ÎN FLAGRANT

Șapte cetățeni din Republica Moldova au fost prinși în flagrant, în timp ce pescuiau cu unelte neautorizate, pe lacul Colibița 

La data de 2 iulie a.c., Poliția a fost sesizată despre faptul că, la o distanță de aproximativ 20-25 m de țărm, pe lacul Colibița a fost aruncată o plasă pentru capturarea peștilor. În urma sesizării, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate”, iar în urma măsurilor întreprinse, în scurt timp au fost prinși în flagrant 7 cetățeni moldoveni, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și jandarmi din cadrul Postului Montan de Jandarmi Piatra Fântânele i-au prins în flagrant pe cei 7 bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 46 de ani, toți din Republica Moldova, în timp ce extrăgeau din apă o plasă monofilament confecționată din fire nailon și care era folosită pentru capturarea peștilor din lac.

Moldovenii sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de ”nedeținerea licenței/autorizației de pescuit pentru nave și ambarcațiuni”, ”producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor,  voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” și  ”pescuitul cu ostia, sulița, țepoaica și cu orice alte unelte înțepătoare sau agățătoare, prin greblare sau harponare”.

A fost sesizat Biroul pentru Imigrări Bistrița-Năsăud în vederea luării măsurilor legale, iar cercetările vor fi continuate în dosarul penal întocmit de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.

Condamnat pentru furt calificat, încarcerat în Penitenciarul Bistrița        

La data de 2 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Lechinţa au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Bistrița, împotriva unui bărbat de 32 de ani, din Lechinţa.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 1 an, 4 luni şi 525 de zile închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. 

Condamnatul a fost depistat pe raza localităţii Lechinţa şi a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Conducea un vehicul, deși avea permisul suspendat

La data de 2 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe raza municipiului Bistrița pe un bărbat de 43 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped, deși avea dreptul de a conduce suspendat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Accident rutier pe fondul consumului de alcool, soldat cu dosar penal

La data de 2 iulie a.c., pe un drum comunal din localitatea Țăgșor, un bărbat de 44 de ani, din localitate, a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea și a ieșit în afara părții carosabile. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Polițiștii l-au testat la fața locului pe șofer, iar rezultatul a fost de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și a  fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabiliri alcoolemiei.

Polițiștii Secției 1 au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.