IPJ: Buletin de presă

Bărbat bănuit de tentativă de omor, arestat

Un bărbat de 31 de ani, din Lunca Ilvei, a fost reținut iar mai apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

La data de 23 aprilie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz Băi au fost sesizați despre un scandal produs în localitatea Lunca Ilvei. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că doi bărbați de 31 de ani, respectiv 29 de ani, ambii din Lunca Ilvei, pe fondul unor neînțelegeri privind pășunatul, ar fi agresat fizic două persoane de 75 de ani, respectiv 33 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât expertiza medico-legală a stabilit faptul că leziunile suferite de bărbatul de 75 de ani necesită pentru vindecare 65-70 de zile de îngrijiri medicale iar acestea i-au pus în primejdie viața, s-a dispus continuarea cercetărilor cu privire la infracțiunea de tentativă de omor. Cu privire la leziunile suferite de bărbatul de 33 de ani, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Pentru asigurarea unei bune desfășurări a procesului penal, a fost dispusă reținerea celor doi bărbați pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, la data de 3 mai a.c., față de bărbatul de 31 de ani, din Lunca Ilvei, Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus arestarea pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

La data de 4 mai a.c., față de bărbatul de 29 de ani, din Lunca Ilvei, Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii și documentării întregii activități infracționale.

Dosare penale în cazul unor șoferi depistați în flagrant delict

La data de 4 mai a.c., după ora 1:00, polițiștii Serviciului Rutier au surprins cu aparatul radar pe Drumul Național 17 prin Podirei, un autoturism ce se deplasa cu viteza de 115 km/h.

La volanul autoturismului a fost identificat un șofer de 37 de ani, din Beclean. Polițiștii, în urma verificărilor au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat pentru o perioadă de 120 de zile.

În consecință, a fost întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptei.

***

La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat cu aparatul radar, pe strada Libertății, un autoturism care nu a respectat regimul legal de viteză.

La volanul autoturismului a fost identificat un șofer de 26 de ani, din Parva.

În urma verificărilor efectuate și a controlului cu aparatul etilotest și DrugTest, polițiștii au constatat faptul că șoferul este pozitiv în cazul consumului de substanțe psihoactive.

În consecință, la spital, conducătorului autoturismului i-au fost prelevate mostre biologice.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 4 mai a.c., în cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pe Drumul Județean 172G, în Cușma, un autoturism.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 58 de ani, din Dorolea.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, având permisul de conducere anulat.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,58 mg/L alcool pur în aerul expirat. Pentru stabilirea cu exactitate a concentrației de alcool în sânge șoferului i-au fost recoltate mostre biologice la spital.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, urmând documentarea faptelor.

Cai în valoare de 10.000 de lei recuperați și restituiți proprietarului

La data de 1 mai a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au fost sesizați de un bărbat din Corvinești, cu privire la faptul că două cabaline care îi aparțin au fost sustrase de la o stână din extravilanul localității.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au desfășurat activități complexe de documentare a faptei fiind sprijiniți de polițiștii Postului de Poliție Șieu Măgheruș, care la data de 3 mai a.c., au reușit identificarea primului cumpărător al cabalinelor, o persoană de pe raza localității Sărățel. Ulterior, pe raza județului Cluj, caii au fost identificați și recuperați de la o altă persoană. 

În urma investigațiilor au fost identificate și persoanele bănuite de sustragerea cailor, respectiv doi tineri de 25 de ani, din Corvinești.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în vederea stabilirii întregii activități infracționale.