IPJ: Buletin de presă

Dosar penal în urma unui accident rutier în Josenii Bârgăului

La data de 6 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație produs pe Drumul Național 17 în Josenii Bârgăului.

Din primele date polițiștii au constatat faptul că un autoturism ce se deplasa pe direcția Vatra Dornei către Bistrița, condus de un bărbat de 38 de ani, din Unirea, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus de o tânără de 26 de ani, din Roman, județul Neamț.

Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,59mg/L alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului și negativ în cazul șoferiței.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea a două probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de îmbibaţie etilică.

În urma impactului dintre cele două autoturisme, tânăra din județul Neamț a fost rănită fiind necesar transportul acesteia la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sa a altor substanțe, urmând să se stabilească cauzele și modalitatea producerii evenimentului rutier.

Polițiștii Biroului Rutier – constatări în flagrant delict

La data de 6 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care nu a respectat regimul legal de viteză prin Unirea.

La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din Sângeorz Băi. Acesta a prezentat polițiștilor o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere care era expirată în urma încetării stării de alertă conform prevederilor Legii 55/2020.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a șoferului conform prevederilor OUG 195/2002 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, a fost întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând documentarea faptei.

***

La data de 8 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe strada Libertății din municipiu.

La volan a fost identificat un tânăr de 19 ani, din Livezile, care în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că are dreptul de a conduce pe drumurile publice, suspendat.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ordin de protecție provizoriu emis în Domnești

La data de 7 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au fost sesizați de o femeie de 49 de ani, din Domnești cu privire la faptul că la domiciliul său este în desfășurare un scandal.

La locul evenimentului polițiștii au identificat un bărbat de 58 de ani, care în timp ce se afla la locuința comună împreună cu soția sa, i-ar fi adresat acesteia amenințări de natură să-i provoace o stare de temere.

În urma constatărilor, polițiștii au stabilit ca fiind oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de amenințare.

Șofer depistat cu o alcoolemie de 1.39 mg/L alcool pur în aerul expirat

La data de 7 mai a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat în flagrant delict un șofer care conducea sub influența alcoolului.

Pe Drumul Național 17, în Prundu Bârgăului, polițiștii au oprit un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Moara, județul Suceava.

În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului s-a constatat faptul că acesta este sub influența alcoolului, rezultatul fiind de 1,39 mg/L alcool  pur în aerul expirat. Ulterior la spital i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.