IPJ: Buletin de presă

Dosar penal în urma unui accident rutier în municipiul Bistrița

La data de 14 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier au intervenit la un accident rutier în municipiul Bistrița.

Din primele date, un tânăr de 25 de ani, din Tureac, în timp ce se deplasa pe direcția Bistrița către Unirea, a părăsit partea carosabilă pătrunzând în parcarea unui supermarket. Aici autoturismul a intrat în coliziune cu 2 autoutilitare, 2 autoturisme și o remorcă, parcate, ulterior răsturnându-se.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiști, rezultatul fiind de 1.02mg/L alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Polițiștii continua cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Depistat în flagrant delict conducând sub influența substanțelor psihoactive

La data de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au oprit în trafic pe Drumul Național 17 C  din Salva, un autoturism.

La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Țigău.

Conducătorul autoturismului a fost testat de către polițiști cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul Drugtest rezultatul a fost pozitiv în dreptul substanței Metamfetamină, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Depistat în flagrant delict conducând sub influența alcoolului

La data de 14 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat un șofer conducând sub influența alcoolului, în timp ce se deplasa prin municipiul Bistrița.

La intersecția Bulevardului Decebal cu strada Gării, un autoturism nu a acordat prioritate de trecere în intersecția dirijată prin sens giratoriu, fiind ulterior oprit de echipajul de poliție.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 57 de ani, din municipiu. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii au dispus testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultând valoarea de 1,38 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge.

Totodată, față de șofer s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru neacordarea de prioritate, conform prevederilor OUG 195/2002R, cu amendă contravențională de 870 lei.

3 infracțiuni la regimul rutier constatate în urma unui control în trafic

La data de 14 mai a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control pe Drumul Județean 151 în Budești, un ATV care nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare.

Polițiștii au identificat conducătorul ATV-ului, un bărbat de 38 de ani, din localitate, care în urma verificărilor s-a stabilit că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0.64 mg/L alcool pur în aerul expirat.  

În urma investigațiilor polițiștii au stabilit faptul că ATV-ul condus de bărbat nu este înmatriculat sau înregistrat.

Bărbatului i-au fost ulterior recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Dosar penal în cazul șoferului unei autoutilitare

La data de 14 mai a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit pentru control o autoutilitara ce se deplasa pe Drumul Național 17 prin Șintereag.

A fost identificat șoferul, un bărbat de 31 de ani, din Cristeștii Ciceului.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, suspendat.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.