IPJ: Buletin de presă

Depistat cu nereguli în trafic, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

La data de 31 mai a.c., în urma verificărilor efectuate în trafic, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni.

În fapt, la data de 31 mai a.c., polițiștii au oprit pentru control un moped care circula pe Drumul European 578, prin localitatea Viile Tecii. A fost identificat conducătorul acestuia ca fiind un tânăr de  27 de ani, din localitatea Găujani, județul Giurgiu, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost prelevate probe biologice.

De asemenea, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în cursul nopții de 29/30 mai a.c., tânărul de 27 de ani ar fi sustras din incinta unui imobil din Viile Tecii, mai multe bunuri, în valoare totală de 1200 de lei. Prejudiciul a fost recuperat parțial de polițiști.

La data de 1 iunie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în acest caz.

Doi tineri, vizați de comiterea infracțiunii de conducere cu alcoolemie, depistați de polițiști, în urma unor controale în trafic

La data de 1 iunie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală  Bistrița au depistat și oprit în trafic un autoturism care circula pe raza localității Șieu, iar la volan a fost identificat un bărbat de 35 de ani, din Bistrița Bârgăului.

Bărbatul se deplasa cu autoturismul pe Drumul Județean 173, deși consumase alcool. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,53 mg/l alcool în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe, în vederea determinării alcoolemie.

La data de 2 iunie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat, în flagrant delict, un tânăr de 25 de ani, din Tureac care conducea un autoturism, deși consumase alcool.

Autoturismul a fost oprit pentru control pe Drumul Național 17, în localitatea Mureșenii Bârgăului, iar în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre  biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările.