IPJ: Buletin de presă

Trei bărbați vizați într-un dosar de lovire sau alte violențe. Unul dintre ei, aflat în arest la domiciliu, cercetat și pentru evadare, a  fost reținut pentru 24 de ore

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 19 ani, din Serbăuți, județul Suceava, bănuit de comiterea infracțiunilor de evadare și lovire sau alte violențe.

În fapt, în aceeași zi, un tânăr de 22 de ani, din Iași și un bărbat de  60 de ani, din Bistrița au sesizat Poliția cu privire la faptul că, în timp ce se aflau pe o stradă din Bistrița, au fost agresați fizic de doi bărbați de 48, respectiv 34 de ani, ambii din Bistrița și de tânărul de 19 ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul din Suceava este plasat în arest la domiciliu, la o adresă din Bistrița, încălcând astfel cu rea-credință măsura preventivă a arestului la domiciliu. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Întrucât cel în cauză ar fi încălcat cu rea-credință obligațiile stabilite, polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare vor solicita instanței înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea documentării cauzei sub toate aspectele ei.

Alcoolul și urmările lui

La data de 6 iunie a.c., polițiștii rutieri din Năsăud au intervenit pentru efectuarea de verificări, ca urmare a unui accident produs pe strada Tănase Tudoran, din orașul Năsăud, soldat doar cu pagube materiale.

La fața locului, s-a constatat faptul că un bărbat de 59 de ani, aflat la volanul unei autoutilitare, ar fi efectuat o manevră de mers înapoi, acroșând gardul unui imobil.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că șoferul are dreptul de aconduce autovehicule suspendat și se află sub influența alcoolului, rezultatul indicat de aparat în urma testării fiind de 1,13 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul având suspendat dreptul de a conduce.