IPJ: Buletin de presă

Condamnați la închisoare, duși în penitenciar de polițiștii de la Urmăriri

La data de 8 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri, au pus în aplicare 2 mandate de executare a pedepsei închisorii, ambele emise de către Judecătoria Bistrița.

Unul dintre acestea a fost emis împotriva unui bărbat de 40 de ani, din Bistrița, fiind condamnat la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie.

Totodată, un alt bărbat de 30 de ani, din Bistrița Bârgăului, a fost condamnat la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

Cei doi au fost încarcerați în penitenciar.

 Depistat în flagrant delict, de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean

În dimineața de 8 iunie a.c.,în cadrul controalelor și verificărilor efectuate în trafic,polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit în trafic un bărbat de 40 de ani, din Cristeștii Ciceului.

Acesta a fost depistat pe Drumul Județean 151, în localitatea Șintereag Gară, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Austria și fără a poseda permis de conducere. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere urmând a se da soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

Ordin de protecție, emis de polițiști, împotriva unui bărbat din Năsăud

Astăzi, 9 iunie, în jurul orei 01.00, în urma unei intervenții, polițiștii din Năsăud s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţa în familie.

Totodată, în urma celor constatate la fața locului, împotriva unui bărbat de 56 de ani, din Năsăud a fost emis ordin de protecție provizoriu.

Bărbatul este bănuit că, pe fondul consumului de alcool, și-ar fi agresat mama, o femeie de 84 de ani, cu care locuia. Femeia a refuzat să fie transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţa în familie.

Prejudiciul unui furt, estimat la peste 12.000 de lei, recuperat integral de polițiștii din Sângeorz-Băi

La data de 8 iunie a.c., în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate într-un dosar de furt calificat, polițiștii au identificat un bărbat de 30 de ani, din Măgura Ilvei, bănuit de comiterea faptei. Prejudiciul, estimat la aproximativ 12.400 de lei, a fost recuperat integral și restituit păgubitului.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 14-15 septembrie 2021, acesta ar fi pătruns în incinta unei hale metalice, situată în Sângeorz-Băi și care aparținea unei societăți comerciale, de unde ar fi demontat și sustras sistemul de supraveghere, precum și camere video nemontate, mai multe jante auto cu pneuri, precum și unelte.

Bunurile sustrase au fost recuperate și restituite administratorului agentului economic, iar polițiștii din Sângeorz-Băi continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.