IPJ: Buletin de presă

Polițiștii de la Ordine Publică și Rutieră continuă acțiunile și controalele, pe raza municipiului Bistrița

În noaptea de 15/16 iunie 2022, în intervalul orar 23.00-02.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Biroul de Ordine Publică și Biroul Rutier, au organizat și desfășurat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor, pe raza municipiului Bistrița.

Totodată, polițiștii au acționat pe linia prevenirii şi combaterii traficului și consumului de substanțe psihoactive, precum și a prevenirii și combaterii victimizării minorilor, fiind legitimate și verificate 40 de persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat de 30 de ani, din Bistrița, aflat sub influența unor substanțe psihoactive. Acesta a fost oprit în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din municipiu. Polițiștii au întormit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

În intervalul orar menționat, au fost oprite pentru control 35 de autoturisme, iar 15 dintre conducătorii acestora au fost testați cu aparatul etilotest și 3 au fost testați cu aparatul DrugTest.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1570 de lei, dintre care 4 conform Legii 61/1991, celelalte fiind abateri la regimul rutier.

Depistat în trafic, la volanul unui autoturism, deși nu deține permis de conducere

La data de 15 iunie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din Șieu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 154, pe raza localității de domiciliu, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Două persoane vizate într-un dosar penal de conducere fără permis

În dimineața de 15 iunie a.c., polițiștii au depistat, la volanul unui autoturism, o femeie de 63 de ani, din Bistrița care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Autoturismul cu care se deplasa a fost oprit pe Drumul Național 17C, în orașul Năsăud, iar pe locul din dreapta a fost identificat proprietarul autoturismului, un bărbat de 50 de ani, din Bistrița care i-ar fi încredințat autovehiculul pentru a-l conduce, deși ar fi știut faptul că are dreptul de a conduce suspendat. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, infracțiune prevăzută de art. 335 din Codul Penal.