IPJ: Buletin de presă

Vizat de comiterea a 2 infracțiuni constatate, în flagrant delict, de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

La data de 21 iunie a.c., în urma unor verificări în trafic, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sa a altor substanțe.

Vizat de comiterea infracțiunilor este un conducător auto de 43 de ani, din Șieuț care a fost depistat pe Drumul 154C, prin localitatea Șieuț. Acesta se afla la volanul unui autoturism, deși consumase alcool. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta figurează ca având dreptul de a conduce suspendat.

Cercetările sunt efectuate în continuare de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița.

ALCOOLUL SI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!

Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!