IPJ: Buletin de presă

Patru conducători auto depistați în flagrant delict, sub influența alcoolului, sunt vizați în cadrul unor dosare penale întocmite de polițiști

La data de 25 iunie a.c., în urma verificărilor efectuate în trafic, polițiștii l-au depistat în flagrant delict, pe un conducător auto de 44 de ani, din Batoș, județul Mureș, aflat sub influența alcoolului.

Bărbatul se afla la volanul unui autoturism, fiind oprit pe Drumul Județean 173, pe raza localității Posmuș, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 01.45, în urma verificărilor efectuate pe raza localității Prundu Bârgăului, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din Bistrița Bârgăului care conducea un autoturism pe Drumul Național 17, deși consumase alcool.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, fiindu-i aduse la cunoștință prevederile legale.

În aceeași noapte, în jurul orei 02.30, polițiștii l-au depistat din nou, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate, deși nu mai avea acest drept.  A fost testat cu aparatul etilotest, valoare indicată fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat și a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

****

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 00.30, în urma celor constatate în trafic, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 43 de ani, din Rodna care conducea un autoturism și a fost oprit pentru control pe Drumul Național 17D, în localitatea Rodna. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, infracțiune prevăzută și pedepsită de art. 336 din Codul Penal.

***

La data de 26 iunie a.c., în jurul orei 15.25, pe Drumul Național 17C, în Dumitra, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit în trafic pentru control  un autoturism înmatriculat în Italia.

La volan a fost identificat un bărbat de 47 de ani, din Bistrița, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie. Totodată, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultând o concentrație de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

DrugTest pozitiv în cazul unui tânăr din Uriu, depistat în trafic de polițiștii din Beclean

În dimineața de 25 iunie a.c., în jurul orei 06.45, pe Drumul Național 17, în orașul Beclean, polițiștii au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un tânăr de 19 ani, din Cristeștii Ciceului, comuna Uriu.

Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței methamfetamină, după care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea determinării cu exactitatea a substanței consumate.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din Beclean.

Dosar penal și ordin de protecție provizoriu- măsurile dispuse de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean, în urma intervenției la scandal în familie

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean au intervenit la un scandal izbucnit în locuința unor soți din Șieu-Odorhei. În urma celor constatate, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu.

Din verificările efectuate la fața locului, a reieșit faptul că, din cauza unor neînțelegeri și a consumului de alcool, un tânăr de 24 de ani, din localitate, și-ar fi agresat soția.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, urmând a fi propusă soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru violență în familie

La data 24 iunie a.c., în urma probatoriului administrat într-un dosar penal de violență în familie, polițiștii Secției 5 poliție Rurală Petru Rareș au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 47 de ani, din Negrilești, cercetat pentru comiterea faptei.

Inițial, la data de 17 iunie a.c., polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii, demarând cercetările în cadrul unui dosar penal. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul care locuia împreună cu fiica minoră, în vârstă de 9 ani, ar fi agresat-o. La aceeași dată, polițiștii au sesizat reprezentanții DGASPC Bistrița-Năsăud care au preluat fetița, fiind dispuse măsurile necesare în vederea protejării acesteia.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș continuă cercetările sub supravegherea parchetului, în cadrul dosarului penal deschis pentru violență în familie.

Peste 1000 de litri de băuturi alcoolice fără documente legale, indisponibilizate de polițiști

La data de 26 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.    

În fapt, la aceeași dată, pe Drumul Național 17, în localitatea Crainimăt, polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au depistat doi bărbați din județul Maramureș care transportau cu o autoutilitară cantitatea de 1065 litri de lichid cu miros specific de băuturi fermentate. În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 213 recipiente a câte 5 litri, disimulate sub placaje peste care erau lăzi cu fructe. Recipientele nu aveau aplicate marcaje sau banderole de marcaj fiscal, iar cei doi nu dețineau documente care atestă originea lichidului, sau care să ateste trasabilitatea lichidului, formulare de însoțire a produselor vitivinicole ori buletin de analize, care să certifice conținutul recipientelor sau concentrația alcoolică.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier

Astăzi, 27 iunie a.c., începând cu ora 04.00, polițiștii au dispus ordonanță de reținere pentru 24 de ore, împotriva unui tânăr de 24 de ani, din Josenii Bârgăului, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, în seara de 26 iunie a.c., acesta, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Josenii Bârgăului, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu un cap de pod. Accidentul s-a soldat cu rănirea a doi minori, pasageri în autoturism. Imediat după producerea accidentului, conducătorul auto a plecat de la fața locului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care acesta l-ar fi condus este radiat din circulație. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe în vederea determinării alcoolemiei.

În cursul zilei de astăzi, 27 iunie, va fi prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui autoturism sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului, ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.