IPJ: Buletin de presă

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din sfera comerțului cu bunuri cu produse agroalimentare și de origine animală 

La data de 5 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, cu sprijin de specialitate din partea inspectorilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni preventive în localitățile Livezile și Piatra Fântânele.

Acțiunile polițiștilor au vizat prevenirea și combaterea ilegalităților din sfera comerțului cu bunuri cu produse agroalimentare și de origine animală și subsecvent prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul evaziunii fiscale și a comerțului ilicit cu bunuri și produse.

În acest context, au fost efectuate verificări și controale de specialitate, ocazie cu care au fost verificate 40 persoane juridice și fizice, iar ca urare a neregulilor constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 41.515 lei. Din numărul total de sancțiuni, 5 au fost aplicate conform  H.G. 984/2005, în valoare de 23.900 lei, o sancțiune conform Legii 12/1990, în valoare de 5000 de lei și 21 sancțiuni conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 12.615 lei. De asemenea, a fost confiscat numerar în cuantum de 106,5 lei.             

Arestat pentru 30 zile, cercetat pentru faptul că și-a agresat mama 

La data de 5 iulie a.c., polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore față de un tânăr de 27 de ani, din Perișor, cercetat pentru violență în familie. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Beclean, care a dispus luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Acesta este cercetat pentru faptul că, la data de 24 iunie a.c., fiind în stare de ebrietate, și-ar fi agresat mama, o femeie de 50 de ani, din Piatra. Femeia a fost transportată la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Totodată, bărbatul este cercetat într-un dosar penal deschis pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă comisă în cursul anului 2018.

În prezent, bărbatul se află Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I. P. J. Bistrița-Năsăud.

NU ALCOOL!

La data de 5 iulie a.c., pe un drum comunal din Răcăteșu, un bărbat de 36 ani, din localitate, care se deplasa cu o bicicletă pe care îl transporta și pe fiul său în vârstă de 5 ani, din cauza consumului de alcool și a neatenției, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

În urma accidentului, cei doi au fost răniți ușor și au fost transportați la spital. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest pe bărbatul de 36 de ani, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din Beclean au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

ACȚIUNI PREVENTIVE, DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI ÎN PERIOADA 5-7 IULIE A.C. 

Și în acest sfârșit de săptămână, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au acționat pentru siguranța circulației pe drumurile publice. De asemenea, au fost desfășurate acțiuni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță. 

La data de 6 iulie a.c., în intervalul orar 00.00-04.00, polițiștii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate Privată au acționat pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale. Astfel, au fost efectuate verificări la societăți comerciale din Bistrița și au fost instruiți 8 agenți de pază. Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 1200 lei.

De asemenea, în noaptea 6/7 iulie a.c., în intervalul orar 12.00-02.00, dar și în data de 7 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, în colaborare cu Serviciul Rutier, jandarmi și polițiști locali au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Activitățile au fost desfășurate pe raza comunei Tiha Bârgăului, respectiv Valea Străjii, în contextul evenimentului ”Motor Fest-ediția 2019”.

Cu ocazia activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii au constatat în flagrant mai multe infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Exemple:

La data de 8 iulie a.c., pe o stradă din Bistrița, polițiștii Biroului de Ordine Publică l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism care avea aplicate plăcuțe cu număr provizoriu, care de fapt erau atribuite altui autoturism.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare. 

****

La data de 7 iulie a.c., pe DN17, în localitatea Cristeștii Ciceului, polițiștii din Beclean l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe un bărbat de 30 de ani, din Cristeștii Ciceului.

Fiind efectuate verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere și au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

                                                                  ***

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 03.00, pe o stradă din Bistrița, polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un  bărbat de 44 ani, din Jelna, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de aproape 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe.