IPJ: Buletin de presă

Măsuri dispuse de polițiști într-un dosar penal deschis pentru infracțiuni rutiere. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore și riscă arestarea preventivă

Ieri, 11 august, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal deschis pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 38 de ani, din Prundu Bârgăului.

Dosarul penal întocmit se află în instrumentarea polițiștilor Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și a fost depistat de polițiști la data de 31 iulie a.c., în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu, aflându-se sub influența alcoolului. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, au constatat faptul că, anterior depistării, ar fi acroșat cu autovehiculul un stâlp de electricitate.

În cursul zilei de astăzi, 12 august, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului.

O urmărire a Rutierei Beclean s-a sfârșit în arestul Poliției pentru un tânăr care a pus în pericol siguranța circulației pe drumurile publice

La data de 11 august a.c., în urma probelor administrate, polițiștii din Beclean au dispus reținerea unui tânăr de 21 de ani, din Feleac, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și distrugere. Astăzi, 12 august va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea arestării preventive.

În fapt, în dimineața de ieri, 11 august, polițiștii rutieri din Beclean, aflați în serviciul de patrulare pe raza orașului, au efectuat semnale de oprire unui autoturism cu privire la care aveau suspiciuni, însă conducătorul acestuia nu a oprit.

A fost urmărit în trafic pe Drumul Național 17, iar ulterior, pe Drumul Județean 151, în Chiraleș, a fost blocat de autospeciala de la rutieră. Conducătorul auto nu a oprit, acroșând autospeciala și continuându-și deplasarea.

Polițiștii au continuat urmărirea până în localitatea Feleac, unde a fost imobilizat și condus la sediul Poliției. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Totodată, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței metamfetamină și a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit, de către polițiștii Compartimentului Rutier Beclean.

*foto atașat

           Bănuit de furt calificat și tentativă la furt calificat, identificat, depistat și reținut de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș      

La data de 11 august, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate într-un dosar penal de furt, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr de 21 de ani, din Reteag, bănuit de comiterea faptei. Acesta va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Astfel, s-a stabilit că, în noaptea de 26/27 iulie a.c., ar pătruns în incinta unei locuințe din Reteag, de unde ar fi sustras aparatură și unelte electrice. Totodată, în perioada 6-11 august a.c., ar fi forțat ușa de acces și ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o altă locuință din Reteag, moment în care s-a declanșat alarma. Prejudiciul total a fost estimat la aproximativ 4.000 de lei.

Cercetările în acest caz continuă de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, în vederea documentării întregii activități infracționale, precum și recuperării  prejudiciului cauzat.

         Conducător auto sub influența alcoolului, oprit în trafic de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud

În seara de11 august a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat, în flagrant delict, un conducător auto aflat sub influența alcoolului.

Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Conducătorul auto, în vârstă de 35 de ani, din Feldru, a fost depistat și oprit în trafic, pe raza localității de domiciliu. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.