IPJ: Buletin de presă

INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER, CONSTATATE PE RAZA MUNICIPIULUI BISTRIȚA

Fără permis

La data de 10 iulie a.c., polițiștii l-au depistat în trafic, pe raza municipiului Bistrița,  pe un bărbat de 41 de ani, din Cușma, în timp ce conducea un  autoturism, fără a deține permis de conducere.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, polițiștii Biroului Rutier efectuează cercetări în cadrul dosarului penal întocmit pentru infracțiunea de ”conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere”.

Conducea un autoturism radiat din anul 2016

La data de 9 iulie a.c., pe o stradă din Bistrița,  polițiștii Biroului Rutier au depistat și oprit în trafic un autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din Dumitrița. Fiind efectuate verificări, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul în cauză figura ca fiind radiat din anul 2016.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru infracțiunea de „conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat”.

O femeie susține că ar fi condus un autoturism implicat într-un accident, dar polițiștii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care avut loc evenimentul

La data de 9 iulie a.c., ora 18.30, o femeie de 49 de ani, din Susenii Bârgăului, s-a prezentat la sediul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, unde a declarat faptul că  fost implicată într-un accident rutier fără victime, în care a mai fost implicat încă un autoturism. Accidentul a avut loc în data de 8 iulie a.c., pe DJ 172D, pe raza localității Strâmba.

Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, polițiștii au constatat faptul că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar inspecția tehnică periodică a autoturismului condus de ea este expirată din noiembrie 2018.

Polițiștii de la Secția 2 continuă cercetările în urma cărora se va stabili cu exactitate toate împrejurările în care avut loc evenimentul.

Polițiștii vă recomandă să ţineţi permanent uşa închisă cu cheia, deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte 

La data de 9 iulie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au identificat un tânăr de 27 de ani, din Mijlocenii Bârgăului, bănuit de comiterea unui furt.

Astfel, s-a stabilit faptul că, la data de 21 iunie a.c., în jurul orei 11.30,  acesta ar fi pătruns în casa de vacanță a unui bărbat din Mijlocenii Bârgăului și ar fi sustras dintr-un portmoneu, care se afla pe o noptieră, suma de 500 lei. Ușa de acces era deschisă și neasigurată.

Polițiștii au recuperat în totalitate prejudiciul pe care l-au restituit păgubitului și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.